Definisjon av Vector Art

 

Definisjon

Vector art er et digitalt kunstverk hvor figurene i kunsten er representert av matematiske ligninger i en datamaskin. Geometriske former som linjer, bølger, enkeltpunkter og kurver plasseres sammen av kunstneren for å lage en illustrasjon mens datamaskinen holder oversikt over hvert enkelt objekts plassering, kurve og forholdsmessig forhold til de andre figurene.

Fordeler

Den største fordelen med vektorkunst er at den er uendelig skalerbar. I motsetning til rasterkunst, som bruker piksler til å lage digitale illustrasjoner, kan vektorbasert kunstverk forstørres igjen og igjen uten å miste noe av bildens kvalitet. En annen fordel med vektorkunst er at, i motsetning til rasterkunst, oppnår det opprettede arbeidet alltid den samme mengden minne i datamaskinen. Dette betyr at du kan lage bilder så store du vil, og fortsatt ikke få det til å påvirke filstørrelsen på den digitale illustrasjonen. Med raster-kunstverk betyr større bilder mye større filstørrelser.

Ulemper

Den største ulempen med vektorkunst er at den ganske enkelt ikke passer for å lage svært detaljert kunst eller illustrasjon. Å legge til elementer som lys eller skygge som spilles over en arm eller et kledd ben, er for eksempel ekstremt vanskelig å gjøre med vektorkunst. Selv om raster- eller pikselbasert kunstverk kan ha nyanser og effekter som brukes til å lyse eller mørke et område, må hver vektorskygge eller effekt tegnes individuelt med en ny form. Prosessen med å endre hver centimeter av vektorgrafik gjør avanserte effekter for tidkrevende eller umulig å forsøke.

Primære bruksområder

På grunn av de karakteristiske egenskapene til vektorkunst, brukes den til svært spesifikke typer illustrasjoner. Opprette logoer og tekst er de vanligste bruksområdene for vektorkunst. Disse bildene må ofte skaleres opp eller ned i størrelse på en rekke måter for publikasjon og markedsføring. Dette krever muligheten til å zoome inn eller ut uten å miste bildekvalitet.

Identifikasjon

Det er relativt enkelt å identifisere vektorbasert kunstverk bare ved å se på det. Vanligvis er vektor kunstverk enklere enn raster eller bitkart digital kunst, og den har renere linjer og kanter enn tradisjonelle penn og blekk tegninger eller malerier. Skarpe, enkle linjer er vanligvis en død gave som vektorkunst har blitt brukt. På grunn av vektor kunstens manglende evne til å etterligne bilderealisme, vil illustrasjoner av ansikter for eksempel vises - tegneserie som eller se ut som en enkel illustrasjon i motsetning til et malt portrett. Vektor kunst er en form for digital illustrasjon, og bruken er økende hver dag. Vector art kan ses i nesten alle deler av print, online og tv-medier. Å vite hvordan du bruker vektorbasert illustrasjon, er en forutsetning for nesten alle grafiske designjobber på grunn av sine mange bruksområder i kommersielle medier. Vektorbasert kunstverk er helt avhengig av datamaskiner fordi den drives av komplekse matematiske ligninger. Selv om det er relativt nytt, har mange vakre illustrasjoner og overbevisende reklame blitt laget med vektorkunst.