Fakta om Picassos kunst

 

Personlig liv

Pablo Picasso ble født i M u0026 # xE1; laga, Spania, 25. oktober 1881, til Maria Picasso L u0026 # xF3; pez og Jos u0026 # xE9; Ruiz Blasco. Han var den eldste av tre barn; de to yngre barna var jenter. Picassos far var en kunstinstruktør, så Picasso var utsatt for kunst som en livsstil fra begynnelsen. Kunstneren bosatte seg permanent i Paris i tjueårene, og hadde et stormfullt kjærlighetsliv, med fire barn av tre forskjellige koner og flere relasjoner med andre kvinner. Picassos kunst gjenspeiler disse forholdene, for kvinnene var mye brukt fag i sitt arbeid. Picasso døde 8. april 1973 i Paris.

Betydning

Picasso oppfant flere stilarter av maleri, blant annet kubisme, analytisk kubisme og syntetisk kubisme. Disse inspirerte på sin side lignende bevegelser i musikk og litteratur. Picassos utforskninger i form og abstrakt tjente til å frigjøre kunstnerisk oppfattelse og forståelse, påvirket kunstutviklingen gjennom hele det 20. århundre og utover. Selv om Picassos abstrakte arbeider inspirerte og emboldened andre kunstnere, hadde Picasso hån for de som malte rene abstrakter .

Perioder til 1921

Formative år - Som student, foruten å lære kunst fra sin far, studerte Picasso ved Guarda School of Fine Arts fra 1892, Llotja School of Fine Arts i to år og, Kort, ved San Fernando kunstakademi i Madrid. I tillegg til tegninger, malte Picasso i olje og skapte realistiske klassiske gjenger.

Blå periode - Under Picassos blå periode fra 1901 til 1905 gikk kunstneren fra å telle mot litterære kunstneriske observasjoner som natteliv og bybilder til flere symbolske og innadvendte fag. Picasso hadde blitt påvirket av litterære ideer som forbinder lidelse med oppriktighet og kunst. Han brukte ofte samfunnets avstøpning som emner i perioden; hans farger ble monokrome og blå regnet fremtredende.

Rose Periode - Picassos Rose periode var fra 1905 til 1906, og så varm farge, spesielt rosa og oker, tilbake til sin kunst. Emner var vanligvis sirkusartister og akrobater.

Kubistisk periode - Med etableringen av Les Demoiselles d 'Avignon, 1907 markerte begynnelsen på kubismen, som Georges Braque og Picasso utviklet seg gjennom 1914. Noen kaller begynnelsen av denne perioden Picassos afrikanske periode, fordi kunstneren hadde blitt fascinert av angulariteten av afrikanske skulpturer og innlemmet denne vinkelen i noen av hans arbeid. Masker-lignende ansikter kan ses i Les Demoiselles d 'Avignon.'

Perioder fra 1921

Neo-Klassisistiske Periode - At ca 1921 begynte Picasso å inkorporere noen av de tradisjonelle i hans malerier - derfor er denne perioden tenkt som sin klassiker eller neo-klassiker.

Surrealistisk periode - Etter 1927 viste Picassos arbeid innflytelsen fra den surrealistiske bevegelsen.

Krigsperioden - Med bombingen av Guernica (Baskerland, Spania) i 1937 ), Picasso opprettet propogandistiske verk, som begynner med veggmuren Guernica, som skildrer ødeleggelsen av byen og ledsagerens lidelser. Picasso nektet å tillate veggmuren å gjøre sitt hjem i Spania til slutten av fascismen i landet, som skjedde i 1981. < Etter den andre verdenskrig og for resten av livet fortsatte Picasso å jobbe på tvers av medier, utforske og gjenoppdage. Picasso skapte variasjoner av temaer han tidligere hadde jobbet og også variasjoner på arbeidet til andre kunstnere. Disse variasjonene var ikke studier, men gjenfortolkninger - selv omforestillinger.

Kunstnerisk tidslinje, frem til 1921

1889 - 'Picasso,' Picasso 's første olje, malt da han var 8 år gammel .

1887 - 'Vitenskap og veldedighet,' olje på lerret. Arbeidet ble vist på Fine Arts General Exhibition i Madrid, mens Picasso fortsatt var en tenåring, og fikk to priser.
< 1900 - Første individuelle utstilling. Utstillingen ble avholdt i Barcelona, ​​Spania.

1901 - Første utstilling i Paris.

1903 - 'La Vie, 'Olje på lerret: Mesterverk fra den blå perioden.' 1907 - 'Les Demoiselles d' Avignon, 'olje på lerret: Et banebrytende arbeid som forandret retningen og begynte den kubistiske bevegelsen. < br />
1912 - Første collager.

1916 - Begynte tilknytning til Ballets Russes. I 1917 preget 'Parade' med garderobe og dekorasjon av Picasso. Det var den første av flere samarbeidspartnere med selskapet.

Kunstnerisk tidslinje, fra 1923

1923 - 'Panens rør', olje på lerret: Mesterverk fra Picassos Neo-klassisistiske periode.

1931 - Kunstneren opprettet et skulpturstudio i Normandie.

1935 - 'Minotauromachy', etsning og gravering. Picasso identifisert med minotauren, en halv mann halv 1940 - 'Guernica', olje på lerret. En skildring av bombingen av Guernica under den spanske borgerkrigen. Den svart-og- hvit gigantisk veggmaleri er blitt et ikonisk symbol på lidelsen som forårsaket av krig.

1940 - Første spill: 'Desire Caught by the Tail.' 1945 - Begynte å utforske litografi.

1947 - Begynte keramikkarbeid.

1955 - 'Don Quixote,' blekktegning: Ikonisk tegning opprettet for den franske journal 'Les Lettres Fran u0026 # xE7; aises 'for å feire årsdagen for utgivelsen av det litterære mesterverket' Don Quixote. '

1967 -' Head of a Woman ', sveiset stålskulptur. Den 50 fot lange arbeidet står i Chicago.

Påvirkninger

Picassos første lærer og innflytelse var hans far, en maler og tegningsherre, som kjente Picassos geni i en tidlig alder. Picasso besøkte ofte museene og studerte de spanske malermennene Goya og Vel. Zquez som voksenliv nærmet seg. Arbeidene fra den franske maler Paul C u0026 # xE9; zanne, som så tredimensjonale geometriske objekter i naturen, påvirket Georges Braque og spesielt Picasso for å utvikle kubisme, med Juan Gris som en senere innflytelse på stilen. Kubismen viser ulike synspunkter og vinkler på et emne samtidig. Pablo Picasso var en spansk kunstner som introduserte modige, nye stiler av arbeid som forandret hvordan vestlig kultur oppfatter og definerer kunst og skjønnhet i kunst. Picasso var flink, jobbet i mange kunstneriske medier. Foruten tegning og maling, Picasso skulpturert, gravert, illustrert, utformet sett og kostymer, og skrev skuespill. Picasso begynte å studere og produsere kunst i barndommen, og da han nådde voksenalderen, var han klar til å legge igjen kunstkonvensjonens vei til fordel for sin egen kunstneriske visjon.