Lys tabelldefinisjon

 

Identifikasjon

Et lysbord er en bordlignende gjenstand med en gjennomsiktig overflate. Inne i bordstrukturen er en fluorescerende lyskilde som skinner gjennom overflaten av bordet.

Generell funksjon

Et papir, en plast animasjonscelle eller et stykke film er plassert på lysbordet. Når lyset skinner gjennom, gjør det selve papiret gjennomsiktig, slik at designen blir mer synlig.

Spesifikke funksjoner

Animatorer bruker lysbord til lag animasjon celler over hverandre for å sikre at riktig posisjonering opprettholdes fra celle til celle, noe som gir en enhetlig, kohesiv virkningssekvens. I grafisk design og utforming brukes et lysbord i skisse for å gi stor oppmerksomhet på detaljer. I fotografering tillater fotografen å studere film uten å utvikle den.

Typer

Lysbord varierer fra enkle, gjør-det-selv-versjoner som koster rundt $30 til kommersielle lyskilder som gir kontroll over lyskilde, variert vinkel for bordplaten og andre funksjoner skreddersydd til en bestemt bruk. Sistnevnte kan koste flere tusen dollar.

Datamaskinbord

For de som arbeider med digital design, er et simulert datamaskinbord et alternativ til tradisjonelle lysbord. Disse programmene tillater at en datamaskingenerert lyskilde blir 'skinnet' gjennom designet, slik at kunstnere kan skape sitt arbeid i en virtuell plass tilsvarende den måten de ville i en fysisk. For animatorer, fotografer og grafiske designere er et lysbord et nødvendig verktøy.