Om Foto Emulsjon

 

Funksjon

Fotoemulsjon brukes til forskjellige formål, oftest for skjermutskrift. Det brukes også ofte i samtidskunst for å overføre bilder til lerret eller andre overflater. Fotoemulsjon er også en fin måte å overføre kunst til en silke skjerm på (for å lage silkeskjermstensiler).

Identifikasjon

Hvis du vil prøve fotoemulsjon på silkeskjermene selv, er det forskjellige elementer du trenger . For å kunne bruke fotoemulsjonen, må du sørge for at du har fotomulsjon, svamper, elektriske vifter, scoopcoaters, plastbeholdere, plastmåler, svamper, spatler og silkeskjerm. Hvis du har alle disse elementene, er du klar til å starte prosessen.

Betraktninger

Hvis du planlegger å kjøpe fotoemulsjon, varierer prisklassen betydelig, avhengig av merke, mengde og type fotoemulsjon. Hvis du er ute etter billigere fotoemulsjon, kan du betale ca $16 for en 26,4 oz. krukke av Speedball. For dyrere fotoemulsjon, forvent å skille ut $90 for en hel del Liquid Light VC-fotoemulsjon.

Potensial

Det er mange flotte steder å kjøpe høyverdig fotoemulsjon fra et stort, mangfoldig utvalg. Noen pålitelige steder å sjekke ut er Mister Art, Silk Screening Supplies, BizRate, Dharma Trading, Image Treat, Hermes Print, Fibrecrafts og mange flere. Hvis du ikke vil bruke pengene på å kjøpe fotoemulsjon, er det også mulig (men det er også mulig å sjekke ut din lokale kunstforsyningsbutikk for noen flere bildeemulsjonsvalg.)

Teorier / Spekulasjoner

ganske tidkrevende) for å lage din egen. For å gjøre dette må du lage en sensibiliserende løsning (14 gram kaliumdikromat og 4 væskeunioner vann), og lagre det deretter i et mørkt område i flere måneder. Deretter lager du en fotofølsom emulsjon med 10 deler Elmer lim og to deler av sensibiliserende løsning. Bland dem sammen (sørg for at du bruker gummihansker under denne prosessen, da det er giftig). Hold det så mørkt for en dag eller så. Fotoemulsjon er et lysfølsomt stoff som ofte brukes i silketrykk. Det blir vanskeligere når det blir utsatt for ultrafiolett lys. For å få skjermer klare til utskrift, påføres en belegge med flytende fotomulsjon over den og tørkes deretter. Når ultrafiolett lys vises på skjermen, blir emulsjonen så uoppløselig og hard. Etterpå vaskes hele skjermen i løsningsmiddel eller vann, noe som gjør at en emulsjon som ikke er herdet av ultrafiolett lys skylles bort.