Slik bruker du akryl kunstmaling

 

1.

Bestem hvordan du vil bruke din maling; som en oljemaling eller akvarell. Du må vite dette for å bestemme hvilken type overflate du skal velge å male på. Hvis du vil male som oljer, må du velge et lerret eller et kunstbrett. Hvis du vil jobbe, skal malingen som akvarell bruke akvarellpapir eller et tungt 100 pund pluss papir.

2. Velg de riktige penslene i henhold til typen maleri du vil ha maling. Hvis du vil male som oljer, velg stive børster. Du kan også velge å bruke en palettkniv for å bygge opp lag med maling. En palettkniv er et verktøy som kommer i forskjellige former som lar deg legge mye maling på maleriet og spre det som om du ville smør for et tykt malingsprogram. Hvis du velger å male som akvareller, bruk mykere børster.

3.

La malingen tørke før du legger til et nytt lag. Malingen kan fortynnes og lagres over enten tykke eller tynne bruksområder av maling.

4.

Gelmedier kan legges til maling for å gjøre det tykkere, legge til tekstur og forlenge tiden du kan jobbe med det. Fluidmedier gjør malen gjennomsiktig og kan brukes i blandet medieprosess som lim

5.

Sett ut en liten mengde maling om gangen for å jobbe med, fordi malingen tørker fort, vil det være mindre avfall.

6.

Bland maling ved å legge ned en liten mengde lysere farge du vil blande. Legg til mørkere farger i svært små mengder. En liten mørk farge går langt.

Legg børsten din på spissen og vær forsiktig så du ikke fyller børsten så full at malingen kommer inn i børsten i nærheten av håndtak. Det er vanskelig å rydde ut. Bruk flatbørster til skarpe kanter og små runde børster for detaljer.

Tips og advarsler

  • En hårføner kan brukes til å øke tørketiden og en mister kan brukes til å våte overflaten av maleriet for å senke tørketiden.
  • Akryl kunstmaling, pigment i en polymeremulsjon ble introdusert for publikum av Liqutex på 1960-tallet. Det ble utviklet for å ha konsistensen av oljemaling, men fordi akryl kunstmaling er vannløselig, det kan fortynnes og brukes som akvareller også . Det er et populært valg for maling fordi det er rasktørking og i motsetning til oljemaling som trenger terpentin til å jobbe med og for å rydde opp, rydder akrylmaling opp med såpe og vann.