Historien om Murano Glass

 

Historikk

Opprinnelsen til Murano-glassproduksjonen går tilbake til det første årtusen. Originalt i Venezia i det åttende århundre, forteller det første kjente historiske dokumentet Domenico, en maestro (glassblåsende mester), som produserte fiole (flasker) til bruk i hjemmet. Videre brakte Venezia-handel med østlige Middelhavsområder på det tidspunkt nye konsepter og teknikker som glassprodusenter kunne benytte til å skape ekstraordinære kunstverk.

Funksjon

Murano-glass er best kjent for mange forskjellige glassfremkallende teknologier, inkludert melk glass (lattimo), krystallinsk glass og flerfarget glass (millefiori). I dag fortsetter glassartister å bruke sine århundre gamle teknikker til å lage forskjellige arbeider som kopper, vinstoppere og glasssmykker.

Geografi

Murano glass begynte i Venezia, men ble flyttet til den venetianske øya Murano i 1291. Denne italienske beliggenheten utenfor kysten er fortsatt et viktig reisemål for håndlaget glass og fortsetter å huske Murano historiske fabrikker og merker, som Venini, Barovier u0026 Toso, Pauly og Seguso.

Betydning

I løpet av det sekstende århundre ble så mange som 3000 av de 7000 innbyggerne i Murano på en eller annen måte nedsenket i glassblåsingsindustrien. Fordi mange av befolkningen var dedikert til denne båten, kunne Murano beholde et monopol på sine hemmeligheter for mange århundrer. Som et resultat var Murano glassprodusenter de eneste som visste hvordan man lager glassspeil.

Teorier / Spekulasjoner

Opprinnelig trodde man at glassgjøring flyttet fra Venezia til øya Murano fordi byen ønsket å beskytte det meste woode n bygninger og overfylt by fra ovnenes branner. Helt nylig spekulerer historikere om at glassfremstilling ble flyttet til øya Murano fordi den var sentrert på ett sted, og som et resultat kunne Venezia bedre kontrollere sine kunstgallerier. Murano glass kommer fra en liten italiensk øy som har vært dedikert til håndverket av fint glass å lage i mange århundrer. Det er svært vanlig å finne familier i Murano som har en historie med glassblåsing som går tilbake hundrevis av år. Glassblåsere fra hele ofte gjør trekk til Murano bare for å studere med mesterne, og folk rundt om i verden fortsetter å strømme til denne byen på vannet for å kjøpe glass.