Hvordan å glatte en rynket plakat

 

1.

Legg plakaten med forsiden ned på en flat overflate. Et tregulv eller en benkeplate er perfekt. Hvis du må legge det på teppe, legg det noe flatt under det, for eksempel et stykke plakatplate.

2.

Strekk plakaten helt ut og plasser tunge bøker på alle fire hjørner å holde den flat. Hvis rynkene er små, vil dette trene mange av dem.

3. Legg et stykke stoff over plakaten. Plasser strykejernet på den laveste innstillingen og stryk deretter plakaten med stoffet på toppen. Stoffet vil beskytte plakaten fra varmen. Likevel, hvis strykejernet er for varmt, kan det skade plakaten.

4.

Tør stoffet lett med vann. Når du stryker over det, vil vannet skape damp som vil bidra til å fjerne rynkene fra plakaten.

5.

Ta plakaten til en innramningsbutikk. Hvis alle hjemmeprosjektene feiler, har rammebutikker ofte varmepresser på stedet som vil ta ut vanskelige å fjerne rynker.

Tips og advarsler

  • Hvis plakaten din har rynket i en ramme, er det mer enn sannsynlig på grunn av at det er for mye plass mellom plakaten og rammens bakside. Klipp et stykke papp av samme størrelse som rammen og legg den bak plakaten i rammen. Dette vil gi plakaten en fin, flat overflate for å presse mot og forhindre fremtidig rynke.
  • Plakatene er gode som suvenirer og memorabilia, men hvis du kjøper en plakat hjemmefra eller bestiller den på nettet, kan den komme hjem i mindre enn perfekt stand. Plakater kan også utvikle rynker etter å ha hengt i en ramme for en stund. Mens en rynket plakat sannsynligvis aldri vil bli så ny som ny, er det mulig å jobbe noen av rynkene før du henger det.