Hvordan gjenopplive oppladbare batterier

 

1.

Påfør det digitale multimeteret for å se hva spenningen på batteriet er. Den normale spenningen er 1,2 volt, så hvis spenningen er mindre enn 1,0 volt, fortsett deretter.

2.

Sett den røde laderen på strømadapteren til den positive enden av Batteri.

3.

Sett den svarte ladningen på strømadapteren til den negative enden av batteriet.

4.

Teller til tre.

5.

Fjern vekselstrømadapteren fra batteriet.

6.

Ta en ny lesning med det digitale multimeter. Hvis ladningen fortsatt er under 1,0, er batteriet dessverre død. Hvis multimeteret ditt leser 1,2V, har batteriet blitt gjenopplivet og kan bli belastet på dette tidspunktet.

Tips og advarsler

  • Dette bør gjøres av noen som kjenner litt om elektrisitet og risikoen for elektrocution ved å bruke disse to enhetene. Hvis du ikke gjør det, kan du finne noen som kan gjøre dette for deg. Ikke utsett elektrisk støt for deg selv. AC-adaptere samt digitale multimetre kan kjøpes online, mange maskinvareforretninger og mange verktøybutikker. Hver digital multimeter og vekselstrømadapter har forskjellige instruksjoner, så husk å lese brukerhåndboken din for ytterligere instruksjoner om hvordan du bruker dem på batteriene.
  • Bruk ekstrem forsiktighet for å unngå støt.
  • Oppladbare batterier er batterier som kan lades opp og brukes igjen, i motsetning til batteriene til engangsbruk. Du kan kjøpe en batterilader for å lade batteriene, og de kommer i alle forskjellige størrelser, merkenavn og typer. Det er alkaliske oppladbare batterier, NiMh og NiCd. Når du tror disse batteriene er døde, tenk igjen. Noen ganger er alt de trenger, en liten gjenoppliving via sjokkterapi.