Hvordan grille gullmalm i pulver

 

1.

Legg ned tarpen din på toppen av en betongplate og ta tak i sledhammeren. Plasser malmen på toppen av tarpen. Hammer de større delene av gullmalm på betongen i arbeidbare størrelser som er mindre enn din knyttneve.

2. Legg en bit malm mindre enn din knyttneve i mørtelet. Sett på sikkerhetsbrillene og støvmasken. Ta tak i pestelen og trekk klumpen av malm med nok kraft til å knuse den, men ikke nok kraft til å sende biter som flyr ut av mørtelet. Pund og grind malmen til den har konsistens av hvitt sukker eller mindre.

3. Legg din 20 mesh-klassifiseringsenhet på toppen av gullpannen. Dump malmpulveret på toppen av klassifikatoren. Rist klassifikatoren med en frem og tilbake bevegelse til pulveret glir gjennom til gullpannen. Dump de større stykkene av knust malm som er igjen på klassifiseringsskjermbildet, tilbake i mørtelen som skal knuses igjen.

4. Hent omtrent en tomme vann i gullpannen. Vri pannen langsomt og gullet som er til stede, vises i en sirkulær stripe i pannen. Bruk din snufferflaske til å samle gullstøvet ditt.

Tips og advarsler

  • Bruk alltid vernebriller og støvmaske når du knuser stein i pulver.
  • Det meste av verdens gull er produsert ved å trekke gull ut av hardrockkasse eller gullmalm. Storskala gruveoperasjoner bruker tungt maskiner for prosessen med å knuse gullmalm med stempelfabrikker. Rekreasjonsprospektorer kan knuse malm på samme måte, men på en mye mindre skala. Disse instruksjonene kan gå en liten miner gjennom prosessen med å teste gullmyrens rikdom ved å bruke en mørtel og pestle.