Hvordan kjøpe animasjonskunst

 

Kjøp animasjonskunst omhyggelig

1.

Kjenn deg selv med de forskjellige typer kunst. Animasjonskunst består av originale produksjonsceller, originale produksjons tegninger, konseptkunst, håndmalte begrensede utgaver og serikler. Originale celler og tegninger brukes til å lage tegneserier og representerer en ramme eller bevegelse av et tegn. Konseptkunst er også original, men det er preproduksjon og faktisk ikke fotografert for filmen. Endelig er begrensede utgaver eller serikler rekreasjon av berømte scener. Disse er utgitt av studioene og ofte nummerert med sertifikater.

2.

Opprett et budsjett, og deretter forskningspriser. Hvis du er en fan av Snow White, for eksempel, bør du vite at kunstverket går mellom $200 for en sericel, opp til tusenvis av dollar for en produksjonscelle på bakgrunn. Ta deg tid til å handle rundt. Ebay er en god ressurs, eller hvis du kjøper original kunst, sjekk med spesialiserte online gallerier som The Animation Celection (se Resources). De kan ikke ha det nøyaktige stykket du ser på nettet, men de kan gi deg informasjon om sammenlignbare brikker og priser.

3.

Kjøp fra en anerkjent kilde. Uansett hvem du kjøper fra, still alltid spørsmål. Viktige spørsmål er: 'Hvor lenge har du vært i virksomhet?', 'Kommer dette med et ekthetsbevis?' og 'Hvor fikk du dette?' Et trygt galleri for å kjøpe fra er The Animation Celection (se Resources), som har vært i virksomhet i 20 år, og tilbyr en livstidsgaranti med sin ekthetsattest (COA). Hvis du kommer til å kjøpe gjennom en auksjon, er Christie s (se Resources) i New York et av de eldste og mest kjente auksjonshusene.

4.

Shop rundt. Gå online og finn så mange kilder som mulig. Søk 'animasjonskunst', og du vil finne et godt utvalg av spesialiserte gallerier og auksjonshus.

Tips og advarsler

  • Begrensede utgaver bør nummereres og ha et studio segl og sertifikat av autentisitet. Originale produksjonsceller og tegninger bør være på animasjonspapir med riktig pinnhullslag for perioden.
  • Vakkert av selgere som tilbyr 'originale celer' til billige priser. 'Originale cels' kan bety mange ting for forskjellige mennesker. Pass på at de er produksjonsceller, og ikke bare nymalte bilder.
  • Hvis du tenker på å samle animasjonskunst, er det noen viktige ting å vite før du begynner å kjøpe. Å vite hvilke typer celler som er tilgjengelige, samt å finne et anerkjent galleri eller auksjonshus, er nøkkelen til et godt kjøp. Denne artikkelen vil gi deg verktøyene du trenger for å samle klokt.