Ovn Tørking Metode for å måle fuktighet i matvarer

 

1.

Legg maten på skalaen for å ta vekt før du måler fuktighetsinnholdet. Ta opp nummeret på datakartet ditt som 'før tørkevekt'.

2.

Varm opp ovnen til 200 grader.

3.

>

Sett stekeprøvingsstativet over toppen av stekepannen for å suspendere det over pannen for å forbedre luftstrømmen på alle sider av maten på toppen av stativet og tørk det jevnere.

4 .

Ordne maten på toppen av dreneringsstativet og flytt bakepannen med dreneringsstativet og maten i ovnen.

5.

La tørk mat i tre timer i ovnen.

Fjern maten og vei den på skalaen, og registrer vekten på datakartet som 'vekt etter tre timer.'

7. Legg mat til dreneringsstativet i ovnen i en annen time.

8.

Vekt maten en gang til og bare returner den til ovnen i en time, hvis maten av mat etter fire timer skiller seg fra den forrige vekten.

9.

Gjenta tørkingen av maten ved 200 grader i en times intervaller og veier maten mellom ganger til siste t vektene forblir de samme, noe som indikerer at maten har nådd en 'konstant masse'.

10.

Trekk den endelige 'konstante masse' mengden fra vekten før tørking for å bestemme Vektens fuktighet fordampes fra maten. For eksempel, hvis den endelige massen målt 15 gram og den innledende massen før tørking målt 20 gram, utgjorde fuktens vekt 20 - 15 = 5 gram.

11.

Fordel vekten av fuktigheten i maten av vekten før tørking og multipliser med 100 for å bestemme prosentandelen fuktighet i maten. For eksempel: 5 gram / 20 gram = 0/40 x 100 = 40 prosent.

Tips og advarsler

  • Bruk en konveksjonsovn for best resultat, men en konvensjonell ovn med døren holdt ajar kan brukes i stedet.
  • Tenk på forskjellen mellom en drue og en rosin. Druer ikke bare skrumpe når de tørker i rosiner, men de mister også fuktighet. Vannet i matvarer øker vekten av maten betydelig. Backpackers som ofte bærer flere dager verdt mat med dem på ryggen foretrekker å ta tørket mat på grunn av deres lettere vekt. Oppdag hvor mye fuktighet ditt valg av matprøve inneholder ved bruk av en hjemmeovn.