Slik avhenger du av husmalm

 

Latex- eller vannbasert mal

1.

Be om en ikke-farlig utsagn fra maleleverandøren din. Ikke legg malingen i søppel hvis ikke leverandøren kan verifisere skriftlig at malingen er ufarlig. Hvis du ikke har denne dokumentasjonen, kan du være åpen for bøter for ukorrekt avhending.

2.

Tørk mindre mengder maling i en solid form ved å forlate malingsdekselet Børst større mengder maling på lag av papp eller avis, og la dem tørke. Bland malingen med kommersiell malingsherder eller kattunge i en pappkasse og la den tørke i en solid masse.

Legg gjenstander ut for søppelsamling.

Oljebaserte malinger

1.

Lagre gjenværende maling forsvarlig til deponering Sørg for at bokser ikke er tilgjengelige av barn eller dyr.

Kontakt din kommune eller rådhus for informasjon om lokale avfallsdeponeringssteder. Mange lokalsamfunn har mobile enheter som vil komme til din plassering i løpet av året for å hente farlig materiale.

3.

Ta med lakkobjektene til avfallsstedet. Det er ingen gebyr vurdert for fjerning av maling.

Tips og advarsler

  • Oljebasert maling bør aldri være drenert til gress- eller avløpsanlegg.
  • Det er svært viktig å bruke riktige avhendingsmetoder for husholdningslakkprodukter. Ukorrekte avhendingsmetoder innfører skadelige kjemikalier i miljøet. Feilaktig avhending av potensielt farlig avfall er også ulovlig. Ved avhending av husmaling, kontakt produsenten for å finne ut om malingen er et farlig stoff. Hvis det ikke er tilfelle, kast malingen ut i søppelet. Mange lokalsamfunn gir avfallsbehandlingssteder for farlig avfall der du tar med deg malingsproduktene og håndterer dem på riktig måte.