Fordeler med geotermiske kraftverk

  Ordet geotermisk er av gresk opprinnelse: geo (jord) og terme (varme). Denne energien kommer fra jordens kjerne. Kjernens temperatur er over 9000 grader Fahrenheit, og denne varmen beveger seg utad ved hjelp av ledning gjennom den omkringliggende steinen, kjent som mantelen. Mantelrock smelter med økende temperatur og trykk og blir Magma. Magma stiger sakte mot jordens skorpe, og skaper geotermiske reservoarer av varmt vann.

Renere energi

Fordi geotermiske kraftverk ikke brenner drivstoff, frigjør de få utslipp. De avgir bare spor av nitrogenoksider, svoveldioksid eller partikler. Noen av skadene som tilskrives nitrogenoksid er surt regn, global oppvarming, forringelse av vannkvalitet, mindre synlighet og smogdannelse. Noen ganger blir hydrogensulfid, som er naturlig tilstede i geotermiske reservoarene, utslippt, men fjernes gjennom reduksjonsutstyr. Ingen drivstoffbehandling eller transport er nødvendig, noe som medfører mindre miljøpåvirkning.

Fornybar og rikelig

En stor fordel ved geotermisk energi er at det er en rikelig fornybar ressurs. Det vil ikke redusere som fossile brensel reserver. USA er verdens største produsent av geotermisk energi, som genererer gjennomsnittlig 15 milliarder kilowatt-timer kraft hvert år. Geotermisk energi påvirkes ikke av skiftende vær og er til enhver tid tilgjengelig.

Lavere kostnader

Selv med den høye kapitalinvesteringen som er nødvendig for leting, boring og anleggsinstallasjon, kompenseres kostnader for geotermisk kraftverk av lave kostnader for drift og vedlikehold på grunn av fornybar natur av geotermisk energi. Kostnadsfordeler øker i forhold til de stadig økende kostnadene for fossile brensler Oljebrennende kraftverk vil brenne om lag 25 millioner fat olje per år, mens kullkraftverkene brenner 6 millioner kortere kull per år.

Helsemessige fordeler

Åndedrettsproblemer som pustevansker, hoste og brystsmerter er helseeffekter som kan oppleves når de utsettes for nitrogenoksyder i luften. Geotermiske planter gir lite eller ingen nitrogenoksid. Mengden av partikkelformig frigjøring d fra geotermiske kraftverk er uten sidestykke, noe som gjør det til et sikrere valg sammenlignet med drivstoff-brennende kraftverk som frigjør hundrevis av korte mengder forurensninger per år.

Miljø

En av de største fordelene ved å bruke geotermisk varme å drive en plante er at den ikke forurenser miljøet. Geotermiske kraftverk krever ikke de store arealene som kreves av brenselbrennende planter. Geotermiske planter er roligere enn drivstoffforbrenningskraftverk. Brenselbrennende kraftverk bruker 361 liter vann per megawatt-time, sammenlignet med geotermiske kraftverk som bruker bare 5 liter per megawatt-time.