Hvordan beregne gjensidig induktans

 

1. Bruk inductansebroen eller -måleren til å ta målinger av hver spole separat, og koble dem og måle den totale induktansen. I gjennomsnitt har transformatorer to spoler.

2.

Legg til målingene av disse spolene sammen, og trekk deretter dette tallet fra den totale induktansen målt fra spolene. Siden den totale induktansen vil være større enn summen av de enkelte målinger, vil dette nummeret aldri være 0, selv om det virker som det burde være.

3.

Del den resulterende tall med 2. Endetallet er gjensidig inductansmåling for den aktuelle transformatoren. Hvis transformatoren har mer enn to spoler, følger du bare de samme trinnene, men tillater målinger på mer enn to spoler.

Induktans er ofte observert i elektriske transformatorer og er en måling av EMF (elektromotorisk kraft), som er opprettet av en strømforandring av elektriske strømmer i transformatoren. Induktans måles i hver spole av transformatoren. Noen ganger har imidlertid den totale induktansen til to spoler av en transformator som er festet til hverandre, faktisk en høyere induktansmåling enn summen av begge individuelle strømmer. Når dette skjer, blir hendelsen referert til som gjensidig induktans. Måling av gjensidig induktans er ikke komplisert å beregne og krever bare enkel matte.