Negativer for luftskrubbere

  En luftskrubber er en enhet som inneholder en kjemisk reaksjon som er ment å fjerne karbondioksid (CO2) fra luften. Skrubber brukes ofte i lukkede omgivelser som rombusser og ubåter for å resirkulere utandet oksygen samtidig som CO2 holdes på trygge nivåer. Dykkere bruker noen ganger skrubber for å forlenge dykketidspunktet. Med økende bekymring over global oppvarming ser forskerne på muligheten for å bruke skrubber for å bekjempe klimaendringer. Men det er en rekke ulemper å vurdere før du bruker slik teknologi for dykkeutstyr eller for å rense miljøet.

Scuba Scrubbers

Scrubbers som brukes med dykkere, bruker kalsiumhydroksid til å fange CO2 fra ekspirasjonene dine. CO2 reagerer med kalsiumhydroksydet for å danne kalsiumkarbonat og vann. Resten av oksygen og nitrogen sykler tilbake i luften din. Med en skrubber kan en dykker holde seg lenger uten å øke størrelsen på utstyret. Men det er noen ulemper på systemet. Ved hjelp av en skrubber holder din flytkraft konstant, noe som kan påvirke dykkekontrollen. Systemet er også dyrere enn et standard dykkesystem. Mens du kan holde deg nede lenger, kan luftblandingen som kreves for et skrubbsystem, begrense hvor dypt du kan dykke. Systemet vil også kreve mer vedlikehold.

Plastic Climate Scrubbers

Forskere har utviklet en teknologi som fanger CO2 ut av atmosfæren ved hjelp av plastplater. Metoden kan til slutt bidra til å redusere trusselen om global oppvarming, men disse systemene er vanskelige å distribuere. For å oppnå den utbredt bruk av semi-bærbare plastskrubbere ville det kreve 20 millioner dollar i risikovillig kapital. Disse skrubber krever også mye energi og kostnader for drift. Det gjør dem mindre attraktive enn andre karbonreduksjonstiltak som motvirksom atferd som genererer karbon i atmosfæren. Forskere arbeider for å redusere kostnadene, slik at det kan bli et levedyktig alternativ i fremtiden.

Solar Climate Scrubbers

En annen mulig måte å fjerne CO2 fra luften er å bruke kalsiumoksyd oppvarmet av solenergi for å reagere med CO2 i luften. På denne tiden vil mengden plass som trengs for solpaneler for å gjøre denne teknologien effektivt, være stor, noe som gjør metoden upraktisk. Forskere må også veie den beste bruken av jord dedikert til solenergi - er det bedre brukt til å produsere ren elektrisitet og dermed redusere utslippene eller fjerne eksisterende CO2 fra luften?