Billige AA-batterier Vs. Dyrt AA-batterier

 

Livstid

Alkaliske batterier varer lenger enn de som bruker eldre karbon-sink-teknologi, slik at de fortsatt er et godt valg for normale applikasjoner. Litiumer er imidlertid vurdert for tre til åtte ganger alkalienes levetid, avhengig av enheten som bruker dem.

Spenning

Noen batteridrevne enheter, som lommelykter, er spenningsfølsomme, mens andre, som digitale kameraer, er det ikke. Oppladbare AA-batteripreparasjoner, som nikkel-kadmium (NiCad) og nikkelmetallhydrid (NiMH), gir en nominell 1,2 volt. Både alkaliske og litium-AA-batterier er 1,5 volt.

Vekt

Batteriets vekt er normalt ikke viktig, men for turgåing og villmarksprogrammer, teller hver unse. Litium AA-batterier veier omtrent en tredjedel mindre enn alkaliske AA-er.

Kostnad

I 2010 går en fire-pakke alkaliske AA-batterier på ca 5,50 dollar. En fire pakke litium-AA-er koster rundt $9,00

Temperatur

Ekstreme temperaturer påvirker direkte batterikjemien, selv om litium håndterer varme og kulde bedre enn de fleste. Ved -20C har de nesten tre ganger energien til en tilsvarende alkalisk celle. Engangs litium AA-batterier er dyrere enn standard alkaliske typer, men kostnadene er berettiget av bedre ytelse. For de tidene når batteriet er kritisk, er litium verdt ekstra penger.