Hvordan å beregne kapasitans av metallplater

 

1.

Mål området på en plate overflate (i kvadratmeter). Fordi platene skal ha identiske figurer, trenger du bare å måle en av dem. For en liste over formler for beregner området med vanlige to-dimensjonale former, se delen 'Ressurser' nedenfor.

2.

Skyv forsiktig innvendige kjevene til en Vernier-tann inn i mellomrommet mellom platene og utvide dem å måle avstanden mellom platene (i millimeter). For et diagram over en Vernier-tykkelse, se delen 'Ressurser' nedenfor.

3.

Del avstanden fra trinn 2 med 1000 for å konvertere enhetene til målere.

4.

Bestem dielektrisk konstant for materialet som skiller platenes to flater. For en fullstendig liste over dielektriske konstanter (sortert alfabetisk etter materiale), se delen 'Ressurser' nedenfor. Merk: Hvis det ikke er noe mellom platene (unntatt luft), er den dielektriske konstanten '1'.

5.

Multipliser den dielektriske konstanten ved platen (fra trinn 1).

6.

Multipliser dette tallet med 8.854 x 10 ^ -12 Farads per meter. Dette er en konstant kjent som 'permittivity of space'.

7.

Del resultatet fra trinn 6 av avstanden mellom platene (fra trinn 3). Denne verdien er kapasitansen til metallplatene (i Farads eller 'Coulumbs / Volt').

I klassisk elektromagnetisme refererer begrepet 'kapasitans' til objektets evne til å samle inn og holde energi som en elektrisk ladning. Et av de tidligste (og mest varige) eksemplene på en slik oppsamlingsanordning (aka en kondensator) består av to parallelle, identisk formede metallplater hvis overflater er adskilt med en uendelig avstand. Den faktiske kapasitansen til en slik anordning bestemmes av platenes areal, avstanden mellom dem og hvilket materiale som eventuelt finnes i dette smale rommet.