Hvordan å beregne området av quadrilaterals u0026 amp; diagonaler

 

Quadrilaterals uten parallelle sider

1.

Tegn en diagonal linje mellom alle to motsatte hjørner av firkanten, og opprett to trekanter. Oppgi en trekant som A og den andre som B. Mål lengden på alle tre sider av trekanten A. Gjør det samme for trekanten B.

2.

Legg sammen lengdene for alle tre sider av trekanten A og divider med 2. Resultatet kalles semiperimeteret. Hvis trekant A har sider med lengder på 3 tommer, 5 tommer og 6 tommer, vil semipimeteret være 7 tommer --- (3 + 5 + 6) / 2.

3.

Beregn forskjellen mellom semipimeteret av trekanten A og hver av sidens trekant A. Så hvis trekant A har en halvmåler på 7 tommer, og hver av sidene måler henholdsvis 3, 5 og 6 tommer, forskjellen mellom trekantens sider og semiperimeteren vil være henholdsvis 4, 2 og 1.

4.

Multipliser alle tre tallene fra trinn 3 sammen. Derefter multipliserer resultatet ved semiperimeteret. Så vi vil multiplisere 4 x 2 x 1 = 8, og deretter multiplisere dette ved trekantens semiperimeter (8 x 7) for å få et resultat av 56.

5.

Ta kvadratroten av resultatet fra trinn 4. Rundt kvadratroten til nærmeste hundre (to siffer etter demikalpunktet), eller stedet diktert av problemet du løser. Dette er området for trekanten A. For å fullføre vårt eksempel, hvis resultatet i trinn 4 var 56, er kvadratroten på 56 - og området for vår imaginære trekant A - 7,48 square inches.

6.

Gjenta trinn 2 til og med 5 for å finne området av trekanten B.

7. Legg sammen områdene av trekant A og trekant B. Det resulterende tallet er arealet av firsidene dannet av trekanter A og B.

Trapezoider

1.

Identifiser trapesformens to parallelle sider. Disse vil bli referert til som sine baser. Mål begge baser.

2.

Legg lengdene til basene sammen og del dem med 2; Dette gir deg gjennomsnittet av lengdene sine.

3.

Tegn en linje mellom de to basene, vinkelrett på begge basene. Mål denne linjen.

4.

Multipliser figuren du fikk i trinn 2 av lengden på den vinkelrette linjen du nettopp trakk. Det resulterende tallet er området for trapesen. Så hvis trapesen din hadde parallelle sider (baser) som målt henholdsvis 4 og 6 tommer, ville figuren fra trinn 2 være 5 tommer; hvis den vinkelrette linjen mellom begge basene er 3 tommer lang, er området av den trapesformen 15 kvadrattommer.

Parallelogrammer

1.

Tegn en linje fra den ene siden av parallellogrammet over til motsatt, parallell side. Linjen skal være vinkelrett på sidene som den berører på hver ende.

2.

Mål lengden på linjen du nettopp har tegnet.

3. < / p>

Mål lengden på hver parallelllinje som er koblet til linjen du nettopp har tegnet.

4.

Multipliser lengden på den nye linjen du tegnet lengden på linjen fra trinn 3. Den resulterende figuren er området for ditt parallellogram. Så hvis linjen du trakk målt 5 tommer og den andre siden du målte i Trinn 3 - som inneholder en av endepoengene til den nye linjen du tegnet - måler 10 tommer lang, er hele området i parallellogrammet 50 tommer.

En firkant er en geometrisk figur med fire sider. Det er tre generelle typer kvadrilaterals: de uten parallelle sider; de med bare ett par parallelle sider (trapezoider); og de med to par parallelle sider (parallellogrammer). Det finnes snarveisformler for å finne området med trapes og parallellogrammer; hvis firkanten ikke har noen parallelle sider i det hele tatt, er det ingen snarvei, og du må beregne området ved å dele det i to trekanter langs en av dens diagonaler og bestemme området for hver trekant.