Slik reparerer du et solpanel

 

1.

Kutt forsiktig gjennom et polstret materiale på baksiden av solpanelet for å avsløre eventuelle løse eller ødelagte terminaler. Unsolder dem med loddejernet, løst dem med nytt, 2 prosent sølvlodd, og tape polstret materiale tilbake over dem når loddet er tørt.

Test din solpanel er ødelagt eller flislagt glassplate for utgangsreduksjon med multimeter, og sammenligne resultatene med den normale effekten som forventes fra panelet. Hvis det er for lavt, må du bytte ut panelets ytre skadede glassrute med en ny Sørg for at undersiden av glassruten er ren og tørr.

3.

Slå av noen oksyderte eller brente terminaler fra solpanelet ved å kutte en liten spalt i polstret og utsette terminaler. Løs de dårlige terminaler med høy kvalitet 2 prosent sølvlodd.

Tips og advarsler

  • Hvis glasset ditt er ødelagt, prøv og finne ut hvorfor, flygende rusk, bergarter og kuler vil bare fortsette å skade nytt glass.
  • Hvis solpanelmonteringen ble løs og falt panelet, skift det også.
  • I motsetning til batterier må solpaneler bli utsatt for elementene for å samle solens kraftgivende energi. Dessverre betyr dette at de 'også er utsatt for miljøfarer som kan skade deres glassflater, loddeforbindelser og andre komponenter.

    Heldigvis er de fleste panelene elastiske og tilgjengelige nok til at en enkel reparasjonsprosedyre er alt du må gjenopprette en til riktig, fullt fungerende status, uansett hva som er galt med det. Med de riktige verktøyene, er reparasjon lett nok for nesten alle.