Hvordan finne Saturn i natthimmelen

 

1.

Hent et nåværende kart over nattehimmelen. Pull-out versjoner av himmel diagrammer er tilgjengelig i slike publikasjoner som 'Sky u0026 Telescope' og 'Astronomy' magazine. Siden jord og Saturn begge beveger seg på forskjellige veier, er Saturn ikke alltid synlig i natthimmelen.

2.

Finn en mørk, klar plassering som er borte fra byens lys . Du bør kunne se de sterkeste stjernene i hovedkonstellasjonene, for eksempel Big Dipper eller Leo.

3.

Orienter deg med stjernekartet. Dette er når du må kanskje bruke lommelykten din for å sjekke retningen kartet vender mot, slik at du kan matche Nord med Nord på kartet. Bruk en rødfarget lommelykt for å redusere natthimmens tilpasningstap forbundet med en vanlig lommelykt.

4.

Finn ecliptikken i himmelen. Stjernekartet ditt skal ha ekliptikken merket. Ecliptic er den imaginære linjen som strekker seg over nattehimmelen der planetene kan bli funnet. Ecliptic går gjennom dyrekretsen constellations: Vær, Taurus, Gemini, Kreft, Leo, Jomfru, Våpen, Scorpius, Skytten, Stenbukken, Vannmannen og Fiskene. Saturn vil være plassert et sted på ecliptic, sammen med andre planeter som er synlige i løpet av den valgte stjernevennlige natten.

5.

Ta kontakt med stjernekartet for å finne ut hvilken konstellasjon og i omtrent hvilken del av det Saturn ligger.

6.

Skann den konstellasjonen i natthimmelen for en ganske lys gulaktig stjerne som ikke ser ut til å blinke. Planeter ser ut som stjerner til det blotte øyet, med unntak av en forskjell: de tenner ikke. Du kan ikke se Saturns ringer med det blotte øyet, men planeten vil bli hvitaktig og ganske lys.

7.

Sjekk ut Saturn med kikkert eller teleskop for å bekrefte det du har sett med det blotte øye. Når du ser på Saturn gjennom teleskopet, er det ingen feil i signatur ringene. < / p> Å finne Saturn i nattehimmelen er en givende opplevelse. Den ringete sjette planet fra Solen er gjenkjennelig med det blotte øye og er særegent med kikkert eller teleskop. Saturn forbinder Mars, Venus og Jupiter som en planet som er synlig fra Jorden uten et teleskop, men ved hjelp av et visuelt hjelpemiddel bringer du ut planetens signaturringer og muligens enda noen av månene. Dette er en kort veiledning for hvordan du finner Saturn i natthimmel med eller uten teleskop.