Hvordan lage et Pinhole Planetarium

 

1.

Skyll den tomme popburken for å forbli noe brusrester, og la det dryppe tørt.

2.

Last ned et Star Finder-diagram fra NASA Space Place eller bruk et annet stjernekart for å identifisere den konstellasjonen du vil lage i ditt pinhole planetarium. Skriv ut eller kopi diagrammet eller kartet over konstellasjonen du har valgt.

3 .

Plasser pop-boksen på den trykte kopien av konstellasjonskartet, pop-up vendt opp. Hvis bunnen av boksen dekker konstellasjonen helt, kan du gå videre til neste trinn. Hvis konstellasjonen er større enn bunnen av boksen, bruk en kopimaskin - eller reproduser for hånd - for å krympe konstellasjonen til den passer inn i en 2 1/2-tommers diameter sirkel, som er størrelsen på popkanen ' s bunn.

4. Spor rundt bunnen av popkanen, opprett en sirkel rundt konstellasjonskartet. Klipp ut denne sirkelen.

5.

Poke et lite hull i kartet, over hver stjerne, med en negl. Du kan bruke wire brads til å peke ut mindre stjerner og etterbehandle negler for å peke ut større stjerner.

6 .

Tape papirskiven med hull i hullet, over bunnen av popkassen. Pass på at den utskrevne siden av platen - siden med blekk og sporet sirkel på den - ansikter mot popkanen.

Bruk neglene til å peke hull gjennom papiret igjen, men denne gangen trykker du hvert negle forsiktig med en hammer for å lage et hull i popkanen Også trekk spikeren ut og gjenta for å lage hull for alle de andre 'stjernene'.

8.

Fjern papiret fra popkassen og d iscard eller butikk for senere gjenbruk. Din pinhole planetarium er fullført.

Tips og advarsler

  • Du kan også gjøre dette prosjektet med en hvilken som helst plastbeholder med et tettsittende lokk; bare poke hull i bunnen av beholderen til stjernene, som angitt ovenfor, og så puss eller kutt et stort hull i lokket på beholderen for å bruke som et kilehull. Legg lokket på beholderen og se mot et sterkt lys for å bruke planetariet.
  • Hvis du lager planetarier for mer enn en konstellasjon, må du holde dem rett ved å plassere en etikett på siden av hver boks med navnet av konstellasjonen det representerer. Eller la blikkene være uten merking og utfordre studenter eller venner til å identifisere stjernene inni.
  • Ikke bruk planetariet til å se rett ut mot solen, det gir ikke nok beskyttelse mot så sterkt lys. < / li> Et pinhole planetarium gir et lite, bærbart lysbilde av en konstellasjon for litt mer enn prisen på en popkanne. For å bruke planetariet, bare se gjennom peephole - det naturlige hullet i toppen av popkanen - mot et sterkt lys. Lyset vil skinne inn gjennom hullene i bunnen av boksen, og skape et opplyst kart over konstellasjonen som planetariet er for.