Hvordan reparere Solar LED lanterner

 

1.

Kontroller hvilken pære i lanternen du har blåst ved å slå på enheten og se etter den mørke pæren (eller mer enn en). Slå av strømmen og koble lanternen fra lyskilden, og bruk ekstra lysdioder for å erstatte de utbrente. LED har en 'polaritet', det vil si at de har et positivt ben og et negativt ben. Vær oppmerksom på riktig polaritet når du bytter ut en LED, da den ikke fungerer hvis den er installert bakover.

2.

Kontroller lukternes sikringer hvis alle lysdiodene er ut samtidig. Trekk ut lanternen fra strømkilden, skift ut en sikring og skru på lanternen igjen. Gjenta til du finner den blåste sikringen. Alternativt kan du bruke en volt / ohmmeter for å sjekke hver sikring uten å erstatte dem.

3.

Kontroller lanternes ledninger for uhell, klemt, kuttet, stiftet eller på annen måte skadet ledninger. Hvis du finner noen, skar du ut skadeområdet, striper endene på de ubeskadigede ledningene, og koble dem igjen. Deksel det tilkoblede området med elektrisk tape.

4.

Løsne eventuelle utbrente eller oksiderte klemmer på solpanelet. Finn dårlige loddeskjøter ved å merke hvilke som er skinnende, og hvilke som ikke er. Unsolder de ikke-skinnende, rengjør området for en hvilken som helst gjenværende dårlig loddemasse, og lodd forbindelsen på nytt med 2 prosent sølvlodd.

Tips og advarsler

  • Pass på at lanternen er helt frakoblet og ikke-drevet under vedlikeholdsoperasjoner, da selv en liten kostnad kan være dødelig for et menneske.
  • Det er en rekke problemer som kan beleie din sollyslampe, ingen av dem seriøse og alle er ganske enkle å fikse relativt billig. Det viktigste å huske er at en LED ikke er en glødelampe, og fungerer ikke på samme måte. Som sådan, trenger du ikke å bekymre deg for at pærer 'blåser ut' eller forårsaker skade på resten av lykten. Solar LED har sitt eget spesielle sett med problemer du må diagnostisere.