Hvordan skrive en kort formell rapport

 

1.

Lær formatet for rapporten din. Det kan ikke være et bestemt format som kreves, men sjansene er gode hvis du skriver for et kurs, må du enten bruke APA eller MLA format. MLA-formatet brukes vanligvis til språkkunsten, mens APA-stilen brukes til samfunnsvitenskap. Dette kan variere avhengig av instruktøren din, så sørg alltid for å sjekke formatet før du skriver. Stilen vil diktere hvordan du formaterer papiret og bibliografien din.

2.

Legg alltid inn en tittelside, uansett stilformat, med mindre instruktøren sier at en tittelside ikke er kreves. Hvis du vil inkludere en tittelside på en formell rapport som ikke er skrevet til en bestemt stilguide, er en god tommelfingerregel for en formell rapport å legge inn navn og e-postadresse i øvre venstre hjørne. Slipp ned fem dobbeltrom og senter tittelen, og slipp deretter ned et dobbeltrom og skriv inn navnet ditt. For papirer som ikke er formatert spesielt til APA eller MLA, må du alltid dobbelte mellomrom og bruke en-tommers marginer.

3.

Unngå et abstrakt med mindre du skriver for noen som ber om en Et abstrakt er et sammendrag av rapporten. Hvis du skriver en formell rapport for et selskap, vil du vanligvis inkludere et abstrakt, men når det gjelder kortere rapporter, er ikke et abstrakt nødvendig.

4.

Formater papirtypens kropp med en tommers margin og dobbeltavstand. Kroppen bør inkludere innføring av emnet og en avhandlingsoppgave (uttalelse som fanger essensen av spørsmålet du skriver i), metodene du brukte for å komme til en beslutning og et sammendrag av funnene dine.

5.

Inkluder en liste over referanser, formatert i henhold til APA eller MLA retningslinjer. Ved en formell rapport som ikke bruker en av disse stilene, bør en bibliografi fortsatt være inkludert. I disse tilfellene varierer formateringen per forfatter, men viktig informasjon som skal inkluderes er sidetal for kildemateriale, navn på kilden du brukte og navnet på forfatteren av materialet. Bruk alltid anførselstegn for materiale du citerer i papiret ditt, med en parentetisk referanse til forfatteren av sitatet.

Tips og advarsler

  • Du kan finne En komplett guide til MLA- eller APA-stiler online uten kostnad (se ressurser).
  • Å skrive en formell rapport kan omfatte ikke bare rapportens skriving, men forskning, organisering og dokumentasjon av forskning, samt korrekt formatering av rapporten. For college kurs, skikkelig forsker, formaterer og skriver rapporten din sammen for å hjelpe lærere bestemme karakteren din. Å lære å skrive en kort, formell rapport kan ikke bare hjelpe deg med å gå gjennom college, men kan være en nyttig ferdighet i mange karrierer du kan forfølge også.