Slik beregner du omdreininger per minutt

 

Instruksjoner

1.

Finn diameteren til den aktuelle sirkelen. Dette kan være en fysisk sirkel, for eksempel et hjul, eller den sirkulære ruten som en gjenstand tar rundt en akse. Diameteren er avstanden til en rett linje som starter og slutter på sirkelens periferi og går gjennom sirkelens akse.

2.

Multipl diameteren ved hjelp av den matematiske konstanten , pi. Verdien av pi er ca. 3,14159. Produktet er sirkelens omkrets.

3.

Finn den lineære hastigheten til et punkt på det roterende objektet. Dette måles i forhold til avstand per minutt.

4.

Kontroller at omkretsen er i samme enhet som avstandsdelen av den lineære hastigheten. Hvis ikke, utfør den riktige konverteringen.

5 .

Multipliser omkretsen av sirkelen med den lineære hastigheten til et punkt på sirkelen. Produktet er antall fulle rotasjoner objektet gjør i løpet av ett minutt. Dette kalles også omdreininger per minutt eller RPM.

I fysikk defineres en revolusjon som en full rotasjon av et objekt rundt et fast punkt. Med riktig informasjon er det mulig å beregne rotasjonshastigheten til et objekt etter en sirkulær bane med konstant hastighet rundt en akse. Denne komponenten måles med det antall omdreininger objektet gjør per minutt.