Kilder til termisk energi

  Kilder til varme, eller termisk energi, omgir oss. Eksempler er mange, men kan forstås når det gjelder noen brede kategorier. Termisk energi er den uordnede vibrasjonen av molekyler. Så for eksempel er sollys ikke termisk energi, men konverterer til termisk energi når den rammer vår hud. Energi er bevart og kan ikke opprettes eller ødelegges, så termisk energi kommer alltid fra en annen energiform, for eksempel kjemisk energi, kinetisk energi eller elektromagnetisk energi.

Underjordisk varme

Jorden er ikke helt avkjølt ennå fra dens opprinnelige formasjon, som har mindre kropper som Mars og månen. Bombardement i løpet av sin ungdom av planetoider i det tidlige solsystemet overførte kinetisk energi til jorden som termisk energi. Tap av denne varmen ved konveksjon av dens tette innsider over de påfølgende milliarder av år har vært veldig sakte, og det isolerende teppet på jordens ytre lag bare bremser det mer. Radioaktivt henfall tjener også som en varmekilde innenfor Jorda, som følge av at jorden holder seg mellom 40 og 70 grader Fahrenheit noen få meter under jorden over det meste av jorden, uansett årstiden. For flere miles ned, øker jordens temperatur med en hastighet på omtrent en grad Fahrenheit per 60 fot dyp.

Solar Fusion

Elementer lettere enn jern sikring inne i stjerner, inkludert solen. Dette gir sollys, som varmes halvparten av jorden til enhver tid. Forskere har skapt nukleær fusjon her på jorden, men fra og med 2009 har reaksjonene ikke returnert mer energi enn forskerne måtte legge inn for å forårsake fusjonen i utgangspunktet.

Eksoterme reaksjoner

Eksotermiske kjemiske reaksjoner involverer molekyler reagere på en slik måte å redusere sin indre energi. Den tapt energi manifesterer seg som varme. Molekylene ligger da på et lavere energinivå og (vanligvis) i en mer stabil tilstand enn før. Eksoterme reaksjoner kan trenge litt 'slurk' for å komme i gang, men deres netto energiforbruk er positiv. For eksempel forårsaker elektrisk energiinngang dissociasjonen av vann 2H20-> 2H2 + O2, mens reversreaksjonen 2H2 + O2-> 2H20 er spontan nok til å drive raketter. Eksoterme reaksjoner inkluderer forbrenning av fossile brensler.

Friksjon

En mekanisk energikilde kan også være en termisk energikilde hvis den gir friksjon. Eksempler er å gni hendene dine for å holde varme, gnister sammen for å lage brann, og auto motor deler gni sammen og trenger en radiator for å unngå overoppheting. Selv konveksjon i jordens tette indre lag skaper betydelig varme under sitt store trykk.