Hvordan lage et tegnebord

 

1.

Klipp 2-til-4-tallet i 3, 4-fots lange seksjoner. Klipp kryssfiner i et rektangel som er 4 1/2 fot lang og 3 1/2 fot bred. Klipp to trekanter av kryssfiner som er 1 fot lang og 8 tommer høy. Sett 2 av kryssfinerpartiene til side for bena. Mål og merk en linje i blyant 4 tommer fra toppen av to benstykker. Klipp fra øvre venstre hjørne av 2-ved-4 til blyantlinjen for å lage en diagonal på toppen av treet. Dette er hvor bordet hviler.

2.

Bor 3 1/4-tommers hull for skruene i bunnen av hvert ben. Bor 3 1/4-tommers hull i nederste senter av hver trekant også. Pass på at hullene på beina og trekanten samsvarer nøyaktig. Trykk trekantene mot bunnen av beina slik at endene flushes med hverandre. Plasser en 1/2-tommers flatskrue i hver av hullene du boret. Påfør mutter på skruene på motsatt side for å feste skruene. Plasser de resterende 2-ved-4-sidene halvveis opp i beinet for å fungere som en vinkelrett støttebjelke. Bor hull for de 2 1/2-tommers brede og 3-tommers lange skruene du vil plassere på ytre siden av beinet. Fest skruene slik at de går gjennom beinet og inn i støttebjelken. Gjør dette for hver side.

3.

Skjær ut to trapesformede støttestykker fra gjenværende kryssfiner. Disse skal være 5 inches lange ved foten, 3 inches lang på toppen og 2 inches bred. Plasser disse på ytre toppen av hvert bein og skru dem diagonalt slik at de spyler med vinkelenes overflate på toppen av hvert ben. Skru på plass med 3 2-tommers lange skruer.

4.

Legg bordplaten sidelengs mot en solid stol eller boks. Vri benpartiet sidelengs og plasser dette midt på bordet. Skru 2 3-tommers lange skruer fra toppen av bordet til toppen av hvert ben for å sikre bena til bordplaten.

5.

Sett bordet oppreist og kutt en 4 1/2 fot lang og 3 1/2 fot bredt stykke hvit Masonite for overflaten av bordet. Påfør sterkt lim, slik som Liquid Nails på overflaten av kryssfinerbordet. Pass på at du har limpulver rundt kanten av overflaten og lag en stor 'X' over bordet med limet. Legg masonittet over toppen av bordet. Sikre dette med to klemmer på hver side og la det tørke over natten.

Tips og advarsler

  • Ha en venn nyttig for å hjelpe med trinn 4. Han burde enten løft bena på plass for deg eller stabilt bordplaten.
  • Bruk alltid vernebriller når du kutter tre. Ikke klem masonittet for sterkt eller overflaten vil sprekke.
  • Hver kunstner trenger et sted å jobbe og skaper sin kunst. En ting som hver illustratør trenger mest, er et tegnebord. Normale tabeller fører til at en kunstner brenner over arbeidet sitt, noe som gir tilbake belastning og hindrer riktig lys fra å skinne på illustrasjonene. Å lage et diagonalt tegnebord er et must for kunstnere på et budsjett. Mens tabellen ikke varte som du kjøpte, vil din egen vilje spare deg et par hundre dollar.