Hva brukes en elektrisk transformator til?

 

Step Up Transformers

Trinn opp transformatorer øker spenningen og reduserer strømmen for mange applikasjoner, inkludert strømforsyninger for elektroniske apparater. Trinn opp transformatorer øker kraftledning spenninger til høy spenning linjer for overføring over lange avstander.

Step Down Transformers

Trinn ned transformatorer redusere spenningen, men øke strømmen. Transformatoren utenfor huset ditt koblet til kraftledninger, slår spenningen til 220, men gir høyere strøm til å betjene apparatene.

Lyd- og RF-transformatorer

Lyd- og radiofrekvensforsterkere bruker elektriske transformatorer til å isolere utgangene for tilkoblinger til høyttalere eller antenner. Transformatorforbindelsen reduserer sjansen for at det kommer støy inn i systemene.

Power Formula

Strøm er lik spenningstider nåværende. Transformatorer kan ikke øke effekten. Hvis de øker spenningen, reduseres strømmen, og hvis de senker spenningen, øker strømmen. Strømmen forblir den samme fra inngangen til utgangen, minus eventuelle tap som transformatoren kan forårsake.

Ladere

Ladere til mobiltelefon og kamera har elektriske transformatorer for å redusere spenningen fra stikkontakten til en lavere nivå. En likrikter endrer spenningen til DC for å lade opp batteriene.

Spenningsforskjeller i hele verden

Siden vanlig husholdnings elektrisitet endres mellom 110 og 220 fra ett land til et annet, vil en elektrisk transformator skifte seg til hverandre. Den fungerer i begge retninger ved å bare vende inn innganger og utganger. Elektriske transformatorer brukes til å endre vekselstrøm (AC) spenning eller elektrisk strøm fra ett nivå til et annet. Andre transformatorer arbeider med lavere frekvenser for standard elektrisk kraftfordeling og lyd- og radiofrekvenser for å isolere signaler.