Slik beregner du et konfidensintervall

 

Beregn standardavviket

1.

Sett sammen verdien av hvert datapunkt i prøven.

2.

Del denne summen med det totale antall datapunkter. Dette er gjennomsnittsverdien for prøven.

3.

Trekk gjennomsnittet fra laveste verdi av alle datapunktene. For eksempel, i settet med fem datapunkter med verdier på 3, 6, 11, 2 og 4, vil gjennomsnittet være 5,2 eller (3 + 6 + 11 + 2 + 4) / 5 = (26) / 5 = 5.2. Siden «2» er den laveste verdien, trekker du 5,2 fra 2 for å få -3.2.

4.

Firkant denne verdien og skriv ned resultatet.

5.

Gjenta trinn 3 og 4 for hvert datapunkt i hele prøven.

6.

Legg sammen alle verdiene du skrev ned i trinn 4.

Deltall summen fra trinn 6 med det totale antall datapunkter.

8.

Finn kvadratroten av resultatet fra trinn 7. Resultatet vil være standardavviket for prøven.

9.

Del standardavviket ved kvadratroten av det totale antall data punkter. Resultatet kalles standardfeilen til gjennomsnittet.

Beregne konfidensintervallet

1.

Dtermine den kritiske verdien eller 'z' for den spesifikke prosentandelen du vil at intervallet skal være. Gjør dette ved å få tilgang til et online-bord (se Ressurser).

2.

Rull ned den andre kalkulatoren på siden og merk av i boksen ved siden av 'Mellom.'

3.

I tekstfeltet ved siden av 'Område' angir du prosentandelen du vil ha (i desimalform). For eksempel, hvis du vil ha et 95 prosent konfidensintervall, skriv 0.95. Hvis du vil ha et 99 prosent konfidensintervall, skriver du 0,99.

4.

Skriv ned nummeret som vises ved siden av 'Mellom'. Dette er den kritiske verdien for intervallet.

5.

Multipliser den kritiske verdien ved standardfeilen til gjennomsnittet (beregnet i del 1, trinn 9).

6.

Trekk resultatet fra parameteren du vil angi konfidensintervallet rundt (gjennomsnittet). Dette er den 'nedre grensen' av konfidensintervallet.

7.

Legg resultatet fra del 2, trinn 5 til parameteren. Dette er den øvre grensen til konfidensintervallet.

Når du analyserer prøvedataene fra et eksperiment eller en undersøkelse, er kanskje en av de viktigste statistiske parametrene gjennomsnittet: det numeriske gjennomsnittet for alle datapunkter. Men statistisk analyse er til slutt en teoretisk modell pålagt et sett med konkrete, fysiske data. For å ta hensyn til den iboende upresisjonen til statistisk modellering, bruk konfidensintervaller for å evaluere påliteligheten til gjennomsnittet (og andre parametere). Et konfidensintervall er en rekke verdier der en sannsynlighet for en parameter er funnet. Jo større intervallet er, desto større er sannsynligheten for det, inkludert den faktiske parameteren.