Historien om silke screening

 

Historikk

Rapporter varierer, men de fleste tror at silketrykk utskrift oppstod i den japanske sung-dynastiet (CE 960 til 1280), med andre asiatiske land som raskt vedtar og forbedrer teknikken.

Første patent

I 1907 patenterte Samuel Simon of Manchester den første silkscreen-utskriftsprosessen, som involvert limeform på vevet silke rundt hvilken blekk måtte tvang.

Andre patent

I 1914 patenterte John Pilsworth i San Francisco en silkescreeningsmetode som tillatt for flerfargetrykk med en enkelt skjerm.

Industrialisering

Silketrykk ble industrialisert i Amerika i første verdenskrig da den ble brukt til å skrive ut flagg, bannere og annonser.

Fotografiske stencils

Den fotografiske stencilen ble også fremstilt under første verdenskrig og revolusjonerte silkescreeningsoperasjonen.

Moderne stoffer

Begrepet silkescreen kom fordi silke var det tradisjonelle mediet for prosessen, men nå brukes polyesterstoffer for utskrift. Silketrykk, eller serigrafi, er en tidlig utskriftsmetode som består av å passere blekk gjennom et stenciled stoffnett eller skjerm som strekkes over en stiv ramme for å danne et design. Åpningene på sjablonen er ansvarlige for hvilket bilde som helst. Silketrykk utskrift brukes til alt fra fine kunstverk til plakater og reklame til tekstiler og klær.