Hvordan lage en leirextruder

 

1.

Rengjør og tørk flasken og hetten godt. Pass på å fjerne lokket og rengjør det separat. Vask flaskenes tråder og indre munn.

2.

Fjern toppen av flasken. Bruk verktøykniven din til å kutte toppen av flasken forsiktig. Inkluder litt plast forbi nakken.

3. Papp ut plastflaten ut av flaskehetten (den delvis ugjennomsiktige platen i toppen av lokket). Bruk et tynt metallverktøy som en skrutrekker eller mutterplukk. Hvis platen limes ned, skal du avskalere den med et par nålestenger.

4.

Lag et hull i flaskehetten. Tegn formen du vil ha i permanent markør på toppen av lokket, sett den deretter med forsiden opp på et skjærebrett eller selvhelende matte. Klipp forsiktig ut formen ved hjelp av en verktøykniv. Fest hetten til flasken og skru den tett på plass.

5. Ekstruder leire gjennom hullet i flaskehetten. Legg en klump myknet leire i munnen av flasken. Skyv leiret gjennom hullet du har Jeg har kuttet ut med fingrene dine. Dette vil skape en liten 'brønn' av leire i midten av flaske munnen. Permanent skyve leire tilbake til midten av lokket mens du jobber.

Tips og advarsler

  • Kutte formen ut av lokket kan ta litt øvelse til herre. Øv på ekstra caps.
  • Clay ekstrudere - leirebearbeiding verktøy som tvinge leire gjennom et lite hull - danner lange, konsekvente bånd og bekker av leire. Selv om kommersielt produserte ekstrudere er tilgjengelige for kjøp i en rekke former og størrelser, er det enkelt å lage din egen, enkle, billig leirextruder ved hjelp av materialer som er reservert fra resirkuleringsbeholderen. Tilpass ekstruderen for å lage de presise formene du vil ha.