Hvordan samle bivoks menneskelig

 

1.

Samle utstyret ditt før du setter ut for å samle bivoks. Du har en mye større sjanse for å bli stengt hvis du ikke er fullt forberedt. Don din bikuksdrakt, inkludert hansker og hodeplagg. Røykeren er fylt og klar til å lyse, og ta en kurv eller en boks for å holde de honningfylte rammene, en klut som dekker dem og en biebørste eller kvist med blader for å binde biene.

2.

Fyll røykeren med tørket gress, blader og treflis, og lys dem i brann. Puff bøken av røykeren noen ganger for å få røyken rullende. Påfør en liten puff eller to av røyk til inngangen til bikuppen. Røyken vil maskere alarmerne i vaktbjelene slik at de ikke signaliserer biene i bikupan for å angripe. Vent flere sekunder og løft toppdekselet på bikuppen. Sett inn røykerpinnen i bikuppen og gi to korte puffer. Biene vil roe nesten umiddelbart.

3. Ta bort rammene av honning en etter en. Legg dem i kurven eller boksen, og dekk de honningfylte rammene med kluten for å motvirke bier og andre insekter fra å lande på dem. Bruk en biebørste eller en kvist med løvene festet, børst eventuelle bølgende bier i bikuben fra kantene på bikube-boksen. Bytt forsiktig på toppen av bikuppen, pass på at du ikke knuser noen bier.

4. Skjær kappene fra honningkaken med en varm, tynn kniv. Kniven kan enten være en elektrisk kappekniv eller en manuell en. Honningen kan være fjernet et hvilket som helst antall måter, for eksempel gjennom en sentrifuge eller for hånd. Når kamene er drenert av honning, returner dem til bikuven. Smelt kappene i sterile potter eller hvitt h en kommersiell bivoks-smeltemaskin. De rene, rene cappings vil stige til toppen, og den tyngre honningen forblir nederst.

Tips og advarsler

  • Flytt sakte når du pleier å dine bier for å holde dem rolige.
  • Økologiske biavlere holdes til et strengt sett av regler fra USAs regjering. De er pålagt å behandle bier med stor respekt og omsorg og er forbudt å bruke kjemikalier. Når bier fyller sin kam med honning, de dekker den med et tynt ark voks. Hvis du er interessert i økologisk biavl og ønsker å samle disse kappene menneskelig, må du bruke en røykeapparat fylt med naturlige elementer, som gress og blader, for å holde biene i kjeften rolig.