Hvordan skrive en humoristisk kort historie for barn

 

1.

Bestem hvilken aldersgruppe du vil skrive for. En historie for 5-åringer er ganske annerledes enn en historie for 9-åringer. Du må vite hvilken aldersgruppe du skal velge slik at du vet hvilken type humor publikum kan forstå.

Kom opp med en premiss at publikum ville finne spennende og morsomme . Enten det er en historie om en bjørn som lærer å danse eller om en eventyr som ikke kan fly, vil du sørge for at grunnleggende ideen til historien din er noe barna vil finne spennende. Vanligvis er en kort historie sentrert rundt en konflikt hovedpersonen må løse ved slutten av historien.

3.

Lag tegn som de unge leserne kan identifisere med og le om. Vanligvis gir yngre tegn om alderen til den tiltenkte målgruppen dine unge lesere for å fortelle historien så snart de begynner å lese. Du vil ha et hovedperson for å sentrere historien din rundt. Husk at fordi du skriver en novelle for barn, trenger du ikke å være komplisert. Gjør dine tegn enkle, men skriv dem med noe meningsfylt formål.

4.

Start historien din med handling. Du vil sette opp hovedpersonens konflikt rett utenfor flaggermuset. Så, hvis du vil skrive om en gutt som ser etter en leprechauns gullkule, så fortell publikum akkurat det. Sett opp naturen så enkelt som mulig, og legg deg inn i humoristisk dialog og handling.

5.

Bygg handlingen til et klimaks, eller et øyeblikk når formålet med historien din blir tydelig. For en historie om en blomst som ønsker å finne en blomstervenn, ville det være et øyeblikk da blomsten finner blomstervennen eller innser at hun hadde en blomstervenner hele tiden. Uansett hva du velger, må du gi publikum en scene når historien din tar en spesiell betydning.

6.

Slutt historien på en eller annen måte og uttrykk for målgruppen for formålet eller temaet av historien din. Dette kan være alt fra betydningen av vennskap til viktigheten av å lære av dine feil. Ved å vise ditt unge publikum formålet bak historien, hjelper du dem med å lære en leksjon gjennom hovedpersonens konflikt og oppløsning.

Tips og advarsler

  • Når du har skrevet historien din, kan du prøve å lese deler av det til et barn du kjenner for å se hva som gjør at hun ler. På den måten kan du ta ut unødvendige beskrivelser og legge til mer av hva et barn liker.
  • Prøv for å holde setningene korte, uten bruk av for mange sammenhenger. Dermed vil publikum lettere følge historien din uten å bli fanget opp i komplekse setningsstruktur.
  • Noen mennesker har den misforståelsen at skriving for barn krever svært liten innsats eller kreativitet. Å skrive for barn kan være svært vanskelig, da barns smak og interesser kan unnslippe noen førstegangsforfattere. En voksenes fantasi til tider er et mye annet fenomen enn barnets. Selv om oppgaven med å skrive en humoristisk novelle for barn kan ta en stund å perfeksjonere, jobben vil være vel verdt det når du hører et barn le mens du leser historien din.