Slik fotograferer du glassperler

 

1.

Bestem hvilke elementer du vil understreke i bildet. Hvis du vil fokusere på utvendig detaljering eller den glansfulle overflaten av perlen, vil det kreve forskjellig belysning enn å fokusere på detaljer som er innkapslet i glasset selv. Når du vet hva du vil at resultatet skal se ut, kan du begynne å lage atmosfæren som vil produsere bildet.

Velg din belysning. Hvis du vil fokusere på eksterne detaljer, setter du opp myk belysning ved hjelp av fotolyseteltet ditt. Hvis du ikke har fotografisk utstyr, kan du oppnå 'myk belysning' ved å plassere perlen inne i et hvitt popup-vaskehemmer som har blitt lagt på siden med åpningen mot deg, og innstille bordlamper utenfor hindringen, slik at noen Mykt, diffust lys kommer gjennom stoffet. Hvis fokuset er inne i perlen, eller du vil vise flere overflater, bobler eller intern fargevirvling, er det best å bruke et opplyst flatt panel for å 'underlys' dine perler. 'Når du går for den sistnevnte effekten, vil du også ha litt myk belysning, så dine perler ikke ser for mørke ut i bildene, for å gjøre dette, sett ditt opplyste flatpanel inne i lysteltet eller vaskehindre.

3.

Juster kameraets fokus. Sett kameraet til 'spot focus' -modus (det kan hende du må se i kameraets håndbok for å finne denne innstillingen). Spotfokus gir deg større kontroll over hva kameraet fokuserer på, noe som er viktig for nærbilder Kameraet vil fortsatt autofokusere, men du må peke linsen mot perlen og 'sette' fokuset, vanligvis ved å holde nede opptaksknappen halvveis.

4.

< p> Sett opp stativet. Når du fotograferer et objekt så lite som en glassperle, er et stativ avgjørende for å eliminere uklarheten fra bevegelsen mens bildet er tatt.

Ta noen testbilder, og juster om nødvendig. Se hvordan bildene dine ser ut med oppsettet du har, og juster faktorer som ikke fungerer. Hvis overflaten av glasset ditt ser for mat ut, kan du aksent skinne ved å kutte en firkant ut av et ark med svart papir og skinne et sterkt lys gjennom plassen på perlen din. Denne 'skinnpunktet' reflekterer overflaten på perlen, noe som gjør den skinnende overflaten åpenbar på bildet. Du kan oppnå samme effekt ved å slå på et vanlig overlys, men i noen tilfeller vil dette skape for mye skinn og overvelde detaljene i perlen.

6. Retusjere bilder ved hjelp av digital fotograferingsprogramvare. Justering av kontrasten, fargekonsentrasjonen og lysstyrken på bildene dine vil bidra til å understreke detaljer og konturer av glassperlene dine.

Tips og advarsler

  • For lengre perler , kan du bruke voks eller leire til å stå perlen oppreist for bedre visning.
  • I vanlige fotografier kan glassperler se kjedelig, uklart eller uklart, men det finnes flere teknikker som kan forbedre disse bildene drastisk. Nøkkelen er å finjustere belysningen for å understreke glatte overflater og vise eventuelle detaljer som kan være inne i perlen, samt justere fokuset på kameraet ditt for å markere en så liten gjenstand.