Elektriske Loddeprosedyrer

 

Utstyr

Start med et loddejern som passer for ditt arbeid. Noen loddejern har temperaturkontroller med digitale utlæsninger og en svamp montert på basen for tipsrengjøring. Velg en rosin-kjerne loddetråd med en diameter på omtrent samme størrelse eller litt mindre enn ledningene eller ledningen du kobler til. Velg et løsemiddel som fjerner overflødig fluss og annet rusk, men vil ikke skade komponentene dine. Og bruk alltid rene filler.

Forbered overflatene

Alle overflater som skal loddes, må være rene. Rengjør dårlig korroderte metaller med fint smaragdpapir og buff dem til de skinner. Rengjør alle ledninger, klemmer, komponentledninger og kretskortspor med en fille som er fuktet med løsemiddel. Bruk en tannbørste for stædige flekker. Alltid 'tinn' ledninger og komponentledninger ved oppvarming av dem og påføring av et lett lakkelag før de installeres. For koploddekoblinger eller kretskortskopper, smelter en liten loddemølle i dem først.

Oppvarming og lodding

Feil varme vil ødelegge loddetrøret. For mye varme brenner komponenter, smelter isolasjon eller kan faktisk koke loddetinn. For liten varme vil ikke tillate loddet å strømme jevnt og vil etterlate en svak kaldloddsfeste. Forsøk aldri å smelte loddet på skjøten. Forhøy alltid metallet først og bruk lett loddet og la det flyte eller 'svette' på tilkoblingen. Aldri flytte en loddetilkobling til den er avkjølt nok til å være solid.

Rengjøring

Ta av overflødige ledninger på trykte kretskort med gjennomgående hull. Snip dem flush med brettet. Fjerne loddemåler med en juvelerfil. Rengjør overflødig flux av ledninger og kretskort med en tannbørste og tannbørste og løsningsmiddel. Tørk alltid etter rengjøring med en ren klut eller, hvis du har trykkluft tilgjengelig, blås den tørr. Lodding av elektriske komponenter og ledninger krever øvelse. Med dagens utstyr blir mindre og mer kompakt, blir ferdighetene mer detaljorienterte. Men for store eller små prosjekter forblir de grunnleggende prosedyrene de samme, for lodding av ledninger til større klemmer for å installere overflaten monterte enheter (SMD) på små printkort.