Plantvævskulturmetode

 

Første trinn

Det opprinnelige vevet kalles eksplantanten. Det er viktig å nøye velge eksplantatet for å sikre at det ikke er genetisk anomali eller bakteriell infeksjon. Rottrådene og budtipsene er de mest populære eksplosjonene fordi de opplever rask gjenvekst. Kultivering må utføres i et sterilt miljø. Hvis eksplantatet ikke er lab-dyrket, må det steriliseres i alkohol eller et annet kjemisk stoff. Root tips, men et vanlig explant valg, er vanskelig å sterilisere. De er dekket av bakterier fra jorda som er vanskelige å fjerne. Hvis ikke fullstendig sterilisert, vil bakteriene overgive kulturmediet før planten vokser tilstrekkelig. Det er noen forsyningsfirmaer som bærer startkulturer med presteriliserte skudd til undervisning i klasserom. Plantekulturer kan også dyrkes fra sterilisert frø.

Vækstmediet

Etter sterilisering plasseres eksplantatet i et vekstmedium som kan være flytende eller fast, avhengig av ønsket kulturtype. Vekstmedium er vitaminer og næringsstoffer, salt- og plantehormoner. Planthormoner oppfordrer en eller flere forekomster av plantevekst. Hvis personen som dyrker planten ønsker mer røtter eller raskere bladvekst, justerer han nivået av plantehormoner. For å størkne et vekstmedium tilsettes et geleringsmiddel. Vanlige medier er agar (fra tang), alger og xantham tyggegummi. Planten vokser deretter i mediet under sterile forhold.

Kultiverte planter

Etter at planten vokser til ønsket størrelse, kan den transplanteres til pottejord. Skudd av det kultiverte vevet kan subcultured, eller kuttes og overføres til sitt eget medium for vekst. Kultiverte planter er kloner i eksplantasjons- og moderplanten. Eventuelle styrker eller svakheter i det opprinnelige prøven vil være tilstede i det dyrkede vevet. Å dyrke et plantevev er prosessen med å dyrke planteceller på kunstig medium fra en moderfabrik. Plantevævskulturer tillater forskere å dyrke genmodifiserte planter. Det gir også frøbedrifter mulighet til raskt å reprodusere genetisk attraktive planter, slik som de som frugter godt. Kultivering gir også flere raskt voksende planter i områder der pollinering ikke er tilgjengelig.