Slik legger du til sand til lerart

 

1.

Skaff sand. Det finnes en rekke håndsand til kjøp i håndverksbutikker, vanligvis med fin konsistens. Hvis du kjøper disse i farger, vil du prøve dem før du bruker dem i leirekunst for å sikre at fargestoffene ikke løper når de blir våte. Du kan også få grov sand fra naturen, men du vil skylle den grundig i en sil for å fjerne slam og organisk materiale.

2. Bland sand med myknet Lei, hvis ønskelig. Den beste måten å gjøre dette på er å fukte (hvis det er aktuelt) og myke leire i hendene først, og bland så små mengder sand med enda mindre mengder leire (ved hjelp av små mengder av gangen, hjelper blandingen å holde seg konsekvent). Begynn med å tilsette ikke mer enn en delsand til fire deler leire, bland godt sammen, og avgjør om du vil legge til mer sand. Husk at å legge for mye sand kan negativt påvirke leirens sammenheng.

3.

Påfør sand på utsiden av en ferdig leiskulptur. For best resultat må overflaten du ønsker å belegge, være så myk som mulig. Med vannavstøpt leire, en god måte å gjøre dette er å pusse området liberalt med vann, vent deretter et par minutter for vannet å suge inn (du vil ha overflaten gummy, men ikke dryppe). Hvis du belegger hele kaken Ce, bruk sanden ved å sprinkle den. Hvis ikke, trykk på sanden til leirflaten med fingrene.

4.

Fest sanden på plass med glasur. Når leiret har herdet, bruk glasur som vanlig. Hvis sanden din har blitt påført på utsiden av leire, må du søke omhyggelig for å unngå at du setter av sanden. En god måte å gjøre dette på er å bruke en klut eller svamp og bruke glasuret med en dabbingbevegelse, i stedet for å strekke en.

Det er forskjellige grunner til å legge til sand til leiren din. Blanding av sand inn i leire vil gi den tekstur (klumpet med grov sand, kornig med glatt sand), mens tilsetning av sand til utsiden av lerart kan gi stykket utseendet på sandstein. Men selv om sand, som leire, kommer fra jorden, blandes disse to mineralene ikke bra uten litt omhu og riktig håndtering.