Hvordan lage din egen malefarge

 

1.

Kontroller fargeskiven. Fargeskjulet inneholder et oppgradert spektrum av hver farge og kan brukes til å vurdere sammensetningen av ikke-primære farger (alle farger i tillegg til blå, gul og rød). Se etter fargeskjulet for å se hvilke to primære farger den ønskede skyggen faller mellom og bland dem med proporsjoner som reflekterer avstanden mellom dem (dvs. en nyans av oransje som er nærmere rød enn den er gul vil bruke mer rød enn gult).

Få primære farger av god kvalitet. Når du velger kunstnerisk kvalitet, er det lite sannsynlig at du finner farger merket bare 'rød' 'gul 'eller' blå ', så du må se på utvalgsfargene og bestemme selv hvilke farger som passer mest til ekte premierier (dette er noe et spørsmål om personlig smak og vil variere fra merke til merke). Du vil også trenge hvit og svart maling.

3.

Minn deg noen grunnleggende fargekombinasjoner. Noen få gode å huske til enhver tid er grønne (gule og blå), oransje (rød og gul) og fiolett (blå og rød). Du kan også lage brune nyanser ved å blande farger overfor hverandre på fargeskiven, for eksempel grønn og rød eller blå og oransje.

4. Bland grått ved å legge til svart maling til litt hvit maling. Med denne blandingen er det veldig enkelt å overdrive den svarte maling, siden det legger til like mye som like deler, hvitt og svart vil gi en veldig mørk grå farge. Bruk svart sparsomt og legg til litt om gangen.

5.

Lær å lette og mørke nyanser. Å legge til hvit til en farge er en effektiv måte å lette de fleste nyanser på, men vær forsiktig når du legger til svart for mørkets skyld, da det vil pleie å forandre skygge helt, ofte på uønskede måter (for eksempel å gjøre gulmaling en gråtonegrå). Derfor er det godt å begynne med levende farget primaries som ikke trenger å bli forsterket.

6.

Bruk mye maling når du blander en ny farge. Når du føler at du har mestret kunsten å fargemixe, må du alltid blande en sjenerøs mengde maling til prosjektet du bruker hvis du er Det er vanskelig å presisere en nyanse med en ny blanding, så det er en god ide å sørge for at du har mer enn nok til prosjektet ved hånden.

Å lære å blande dine egne malingfarger er en nyttig ferdighet for noen maler. Ikke bare gjør denne praksisen at du kan spare penger på maling, det kan forbedre kunsten din ved å gi deg et bredere utvalg av farger, samt muligheten til å matche og tilpasse hvilken som helst nyanse du ønsker. Selv om kunsten i fargesammensetningen kan ta mye øvelse for å mestre, er det like enkelt å komme i gang på det grunnleggende som å vite noen fargeregler.