Hvordan ta portretter i naturlig lys

 

Utendørsportretter

1.

Velg tid på dagen for portretten. Den naturlige fargen på sollys endres, avhengig av tidspunktet på dagen. Tidlig morgen og sen kveld lys er varmere, og er bedre for portretter. Lyset er også mindre intens, så portrettfaget vil være mindre sannsynlig å skli.

2.

Plasser motivet slik at lyset rammer ansiktet eller kroppen fra siden.

3.

Befag motivet for å bevege ansiktet sitt for å minimere uønskede skygger.

4.

Har motivet se direkte inn til objektivet vil ofte skape et mer tilnærmet portrett.

5.

Ta en serie med fotografier fra litt forskjellige vinkler. Ved å variere vinkelen på kameraet, vil du få litt annerledes tar det samme portretet og unngår linseflammen. Med solen i lav vinkel fra siden, kan linsebladet være et problem fra visse vinkler. Linseflammen oppstår når lyset kommer inn i linsen i bestemte vinkler og spretter av de indre elementene i linsen.

Vinduelysportretter

1.

Plasser din emne ved siden av et vindu med godt lys. Tidlig morgen og sen kveld gir varmere lys, sen morgen til tidlig kveld gir et kjøligere lys.

2.

Sett en reflektor overfor vinduet for å sprette fyll igjen lyset på motivet.

3. Flytt reflektoren til uønskede skygger forsvinner fra siden av ansiktet lengst fra vinduet.

4.

Ta en serie med bilder.

Tips og advarsler

  • En reflektor kan være hvitt, sølv metallisk eller gull metallisk materiale. Et stort stykke hvitt papp, papir eller Styrofoam gjør en utmerket reflektor. Når du bruker en reflektor, flytte den litt for å eksperimentere med forskjellige variasjoner i lys og skygge. Ta noen fotografier uten reflektoren gir en god følelse av hvordan reflektoren fyller seg i skygger. Reflektorene kan også brukes til å fylle ut skygger for utendørsportretter.
  • Fokus på motivet for mye inn i solen kan utløse en naturlig skygging. Når du setter solen bak motivet, kan ansiktet bli undereksponert og utløse flere linser.
  • Å ta portretter i naturlig lys er enkelt. Å forstå hvordan du bruker flere aspekter av naturlig lys, vil bidra til å forbedre dine naturlige lysportretter.