Barometrisk trykk mot vindhastighet av en orkan

 

Fakta Barometrisk trykk måler atmosfæretrykket, som er vekten av luftkolonnen direkte over et gitt punkt. Lavt barometertrykk resulterer i varm luft som er lav i tetthet og til slutt sterkere vind.

Betydning

Som tropiske sykloner danner de sterke tordenvær som forårsaker at lufttrykket faller på stormens overflate. Varm, fuktig luft fra havets overflate beveger seg inn når trykket faller. Da fuktigheten kondenserer, strømmer det tordenvær og resulterer i enda lavere overflatetrykk og sterkere vind.

Typer

Tropiske sykloner faller i fire kategorier: tropisk forstyrrelse, tropisk depresjon, tropisk storm og orkan. Orkaner er ytterligere klassifisert i fem kategorier i henhold til Saffir-Simpson skalaen. Hver kategori av orkan tilsvarer et bestemt vind- og barometrisk trykkområde.

Funksjoner

Den svakeste orkanen er en kategori en orkan med vind fra 74 til 95 miles i timen og et barometertrykk på over 980 millibars. Den sterkeste orkanen er en fem på Saffir-Simpson-skalaen med vind på over 155 miles i timen og et barometertrykk på mindre enn 920 millibars.

Betraktning

For at barometertrykket skal falle i midten av stormen, må det være klart at det ikke er noen luftmasse. For å oppnå dette, må vindstrømmen s fra sirkulasjonen av systemet i den øvre atmosfæren. Orkaner er kraftige stormer. De løper som motorer, og genererer varme fra varmt havvann. De svakeste orkanene kan generere vind på opp til 95 miles i timen, og de sterkeste orkanene kan være katastrofale. En karakteristisk for en sterk orkan er et lavt barometertrykk.