Fakta om greske malerier

 

Tapt kunst

Det meste av det tidlige greske maleriet ble tapt for enten krig eller vulkansk utbrudd, men dyp utgravning har avslørt et vell av overlevende gresk kunst.

Minoan Era

De tidligste greske maleriene er fra mino-perioden (1700 til 1400 f.Kr.) og bestå av freskomalerier som ble malt direkte på veggene.

Byzantinsk Era

Kunst fra det bysantinske imperiet skjedde fra 4. århundre til Konstantinopels fall i 1453, og ble sentrert på temaer av religion.

Greco Style

El Greco regnes som en av de beste greske malere. Hans kombinasjon av bysantinsk tradisjon, venetiansk kunst og spansk stil er kjent som Greco-stil.

19. århundre

Mange greske artister fra 1800-tallet forfulgte doktorgradsstudier i München fordi mulighetene for kunstnere i Hellas var sjeldne.

Stil Eksempler

I løpet av 1800-tallet produserte Nikiphoros Lytras autentiske skildringer av det greske livet, mens Constantinos Volanakis konsentrert seg om å male det greske havet.

Contemporary Era

Det moderne greske maleriet viser et rikt utvalg av temaer, stiler og medier, som viser at greske kunstnere er påvirket av deres kunstneriske og kulturelle historie. Gresk kunst har påvirket kultur over hele verden siden antikken. Mens det meste av oppmerksomheten er fokusert på gresk skulptur og arkitektur, har det greske maleriet også hevdet et viktig sted i historien om kunst, enten det er Kreta Minoans eller flere samtidskunstnere.