Fakta om kubisme Art

 

Primitivisme

En av de viktigste røttene til kubisme er primitivisme, som understreket tribalpresentasjoner som de afrikanske maskernes flattede ansikter. Dette kan ses i Pablo Picassos protokubistiske 'Les Demoiselles d' Avignon '(1907).

Analyse

Analytisk kubisme var kubismens første bevegelse (1908-12). I løpet av denne tiden, Picasso og Braque trakk en gjenstand fra hverandre ved å skildre den fra alle mulige vinkler på bare ett plan.

Farge

Farge ble de-understreket av analytiske kubister, som brukte mørke og monokromatiske ordninger. Dette var et stort skifte for Braque , som hadde vært en fauvist (en bevegelse som overdrev farge).

Form

På bakgrunn av Paul Cezanne reduserte analytiske kubister former til deres geometriske komponenter, som kuler som kjegler.

Syntetisk kubisme

I motsetning til analytisk kubisme, som dekonstruerte en gjenstand, førte syntetisk kubisme flere objekter i samme perspektiv samtidig.

Teknikk

Syntetisk kubisme markerte første gangsteknikker som collage, decoupage og fast papir ble sett på som kunst (i motsetning til håndverket).

Artister

Mens Picasso og Braque fortsatte å jobbe i kubisme du ring sin syntetiske periode, Spaniard Juan Gris sluttet seg til dem og ble en viktig bidragsyter. Kubismen var en del av en større revolusjonerende atmosfære i kunsten i begynnelsen av det 20. århundre som vil bli kjent som kollektivt som avantgarde (et fransk uttrykk avledet fra ordene til frontstyrken i en hær). Georges Braque og Pablo Picasso var skolens første utøvere, som radikalt tolket det perspektivet fra hvilket virkelige objekter ble avbildet i kunst.