Science Research Tools

  Gjennom hele USA gjør vitenskapelige forskere sakte fremgang mot å forstå ulike aspekter av sykdom og biologiske prosesser. Eventuelle fremskritt i de siste tiårene har utvilsomt blitt tilrettelagt av en hær av verktøy som gjør vitenskapelig forskning mer effektiv og mer presis. Noen av de mest grunnleggende verktøyene de fleste laboratorier bruker har utvidet grensen til det som kan studeres, og har redusert mengden tid det tar å gjøre det.

Pipetman og elektronisk balanse

Den mest allestedsnærværende av forskningsverktøy, pipetman og balanser, sikre nøyaktig måling av væsker og faste stoffer for enhver form for eksperiment. En pipetmann er et håndholdt instrument som nøyaktig måler volumer under 1 milliliter. Ved bruk av denne enheten kan volumene nøyaktig måles ned til en brøkdel av en mikroliter (millionste liter). Elektroniske sanser gjør det mulig å nøyaktig måle faststoffer ned til en brøkdel av en mikrogram. Slike små målinger tillater småskala eksperimenter, som sparer materialer som ofte er vanskelig å anskaffe eller svært kostbare å kjøpe.

Inkubatorer, kjøleskap, frysere og kryogene tanker

Menneskekroppstemperaturen er varmere enn romtemperatur. Derfor, for å studere pattedyrceller samt bakterier og virus som byttes på dem, utføres eksperimenter i inkubatorer som opprettholder forhøyede temperaturer. Kjøleskap, frysere og kryogene tanker er også verdifulle fordi de opprettholder konstant, men mye lavere temperaturer. De gir et viktig middel for langtidslagring for ulike typer celler, DNA, enzymer eller proteiner.

Polymerase Chair Reaction (PCR) Machine

PCR er en teknikk for å forsterke en liten mengde DNA til en større , brukbart volum som ble utviklet av Kary Mullis på 1980-tallet. Selv om det tidligere er gjort for hånd, er PCR nå automatisert, og nesten alle biologiske laboratorier er utstyrt, bruker en PCR-maskin til en rekke mulige bruksområder.

Mikroskoper

Mikroskoper er et av de første vitenskapelige verktøyene på poster. På 1600-tallet gjorde Robert Hooke og Anton van Leewenhoek sine merker på vitenskap ved hjelp av tidlige mikroskoper. I dag finnes det flere forskjellige typer mikroskopi - lysmikroskopi, elektronmikroskopi, selv de som bruker fluorescerende sonder - og de tjener alle i utgangspunktet samme formål. De tillater forskere å se organismer, partikler og cellulære hendelser som er for små til å se med våre øyne alene.

Kromatografi

Kromatografi refererer kollektivt til flere metoder for separering av stoffer basert på deres biokjemiske egenskaper. Ofte gjøres dette enten som en metode for rensing av et ønsket element fra andre eller som en metode for å identifisere et stoff som er tilstede i en løsning. Populære metoder inkluderer kolonne- og tynnsjiktskromatografi.

Elektroforese

Ved elektroforese blir et elektrisk felt påført en gelblokk som inneholder DNA- eller proteinprøver. Dette fører til at DNA-fragmenter eller proteiner migrerer i henhold til deres størrelse, slik at de blir enkle å identifisere.

Sentrifugering

På samme måte som vaskemaskinens rotasjonssyklus skiller vann fra klær, separerer en sentrifuge tettere materialer ved hjelp av sentrifugalkraft. Sentrifugering spiller en nøkkelrolle i mange vanlige laboratoriepraksis der større materialer, som for eksempel celler, må isoleres fra væskekomponentene i løsninger.