Astrofotografi uten et teleskop

 

Astrofotografi i dag

Solen er hovedfaget for astrofotografiske aktiviteter på dagtid, og den sjeldne anledningen til en delvis eller full formørkelse er den ideelle tiden til å gjøre et bemerkelsesverdig bilde av en himmelsk hendelse på dagtid.

The Afterglow

Noen ganger med et godt lysfølsomt kamera (mange av de nye digitale kameraene faller under denne kategorien), kan et spennende bilde bli laget etter solnedgang, hvor månen eller kanskje Venus og noen få stjerner kan bli tatt med Horisonten med et håndholdt kamera.

Stativ

Et stativ vil øke sin evne til å lage bilder av himmelske gjenstander om natten. I tillegg til et stativ trenger du et kamera med B-innstilling og en kabelutløseren, slik at du kan holde linsen åpen så lenge som mulig uten å riste kameraet.

Melkeveien

Melkeveien gir et flott emne på en varm sommernatt uten måne og Himmelen er brennende med det mylder av stjerner. Du kan til og med inkludere en silhuett av en person eller som e av de omkringliggende landformene. Sørg for å holde eksponeringen relativt kort (om noen minutter), slik at stjernene ikke beveger seg.

Star Trails

For å se hvordan stjernene flytter om natten, la linsen stå åpen i flere timer. Du vil må stoppe linsen og legge til noen nøytrale tetthetsfiltre, men resultatene er fascinerende. Bildene av himmelen med et landbasert kamera er en aktivitet som er nesten like gammel som kameraet. Astrofotografi kan være like grei som å gå utenfor og ta et bilde av månen i kveldshimmelen, da solen dør bak horisonten.