Hva er berømte vulkaner som forstyrrer?

  Selv om prediksjonen av en vulkansk utbrudd ikke er en eksakt vitenskap, har jordforskere hatt en viss suksess i å prognose en fremtredende vulkansk utbrudd. De største hindringene mot bedre overvåkning av disse potensielle problemer er kostnadene ved å opprettholde observasjonsposter og det store antallet potensielle nettsteder som kan finnes over hele verden. Selv på tross av disse vanskelighetene, holder forskerne nøye på mulige utbrudd.

Vulkaner i Italia

Italia har to vulkaner lokalisert på og nær øya Sicilia som har vist noen vulkansk aktivitet i løpet av 2009; Mt. Etna og Mt. Stromboli rangeres som noen av de mest aktive i verden. Videre nord er Mt. Vesuvius, som sist brøt ut i 1944, og regnes som den største aktive vulkanen på det europeiske fastlandet. Det ville være et stort problem hvis denne vulkanen igjen skulle vise tegn på en mulig utbrudd, da den ligger like sør for Napoli.

USA og Russland

Januar er vulkanforsvarsmåned i Hawaii; Dette er et program som er gjort nødvendig av K u0026 # x12B; lauea, den mest aktive vulkanen i USA. Fra januar 2010 er denne vulkanen på oransjevarsel, som er det nest høyeste nivået som er mulig. Heldigvis har vulkansk aktivitet på dette fjellet ikke vært voldelig, for det ser ut til å være i en tilstand av konstant lavaktivitet.

Også av note er flere potensielt aktive vulkaner plassert over Bering Strait fra Alaska. Sheveluch, Klyuchevskoy og Karymsky er de tre russiske vulkanene, men siden de ligger på Kamchatka-halvøya, er den eneste trusselen mot Alaska at det finnes vulkansk aske i atmosfæren, noe som noen ganger kan være en fare for fly.

Vulkanaktivitet i januar 2010

Flere vulkaner har vært i nyhetene med informasjon om pågående vulkansk aktivitet. Inkludert er Gaua vulkanen i Vanuatu, Nyamuragira vulkanen i Den demokratiske republikken Kongo, Planchon-Peteroa vulkanen på Chile / Argentina grensen, Soufriere Hills vulkanen på øya Montserrat, Turrialba vulkanen i Costa Rica og Mayon vulkanen på Filippinene. Av alle disse er Nyamuragira vulkanen kanskje den mest aktive.