Hvordan brukes kamerazoomobjektiver?

 

Om zoomlinser

Zoomlinser består av en samling forskjellige linsegrupper som beveger seg sammen for å skape et annet perspektiv. De er vant til å fokusere på et objekt eller element du ønsker å fotografere. Med et zoomobjektiv kan du stå mange meter unna, og avhengig av linsens kraft, zoome inn i noe veldig tett og fotografere det tydelig.

Identifisere zoomlinser

Zoomlinser er identifisert etter rekkevidde zoome de har. For eksempel har en 35 mm til 200 mm zoomobjektiv et større område enn en med en zoomlinse på 70 mm til 130 mm. Det er to typer zoomobjektiver: optisk og digital. Optiske linser beveger seg inn og ut for å fokusere på motivet. Optiske linser blir diskutert nærmere i neste avsnitt. Digitale zoomlinser øker bare størrelsen på bildet. Denne prosessen kan skape et mer pixelert bilde. Noen kameraer vil annonsere et kombinasjonszoomforhold. For eksempel kan en del av kameraets zoomevne skyldes en optisk zoom, men resten av kameraets zoomfunksjon er basert på digital zoom.

Hvordan zoomlinser fungerer

Inne i en zoom Objektiv er det fire typer optiske grupper. Disse fire gruppene jobber sammen for å tillate deg å zoome. Den første gruppen, fokusgruppen, lar deg fokusere på emnet ditt. Denne gruppen vil noen ganger fokusere automatisk eller må kanskje justeres manuelt. Den neste gruppen, variatorgruppen, er gruppen som justerer hvor mye et motiv forstørres. En tredje gruppe, kompensatorgruppen, arbeider med variatorgruppen ved å bevege seg sammen for å opprettholde fokuset som brennvidde og forstørrelse endres. Til slutt arbeider hovedgruppen, gruppen med linser som er nærmest selve kameraet, å kontrollere alle gruppene sammen og korrigerer eventuelle visuelle abnormiteter.

Hvordan zoomlinser brukes

To måter kamerazoomlinser styres er gjennom en knapp på selve kameraet som zoomer inn og ut eller med en vende ring på linsen selv. Når du blir bedt om det, jobber linsene alle sammen for å lage et rent, innzoomt bilde. Etter at lyset er overført gjennom alle fire objektivgruppene, mottar kameramodellen lyset, og bildet blir opprettet.