Hvordan lage en støpt mugg

 

1.

Skann en modellobjekt ut av leire, eller velg et eksisterende modellobjekt i et annet ikke-porøst materiale. Hvis du jobber i leire, belegge skulpturen med en klar sealer som Krylon Crystal Clear. Hvis du ikke jobber i leire, skal du påse modellmodellen din med et mold release agent. La modellen tørke helt.

2.

Finn midtlinjen på modellen din helt rundt, som deler modellen i to deler. Ved siden av denne linjen lager du en tynn vegg av modelleringsleire som skiller de to halvdelene av modellen din. Gjør veggen et par tommer høyt, eller i det minste så høyt som du skal lage din mugg.

3.

Sett modellen i et rent, godt beskyttet arbeidsområde. I en bøtte, bland opp en liten gruppe gips ved å kombinere gips med vann. Du vil ha en jevn, kremaktig tekstur mens du arbeider med gipsblandingen. Sørg for at det er så få bobler som mulig, da disse kompromitterer styrken til formen. Bruk en pensel på en side av modellobjektet, fra den ene enden av den modellerende leirevegg til den andre. La dette underlaget, eller inntrykkssjiktet, helbrede helt.

4.

Lakk et annet lag av gipsblanding over inntrykksbelegget. Mens det er fortsatt våt, legg små strimler av burlap over gipset, som dekker modellen din og lar utjevningen suge opp gipset. La dette laget kurere, og bruk et annet lag av gipsblanding over det. Fortsett å legge til lag av gipsblanding og burlap strips til du har ønsket formtykkelse. Tykkere molds er best for større gjenstander, ettersom flere lag med burlap bidrar til å styrke en mugg.

Herd den ferdige siden av formen, og gjenta trinn 3 og 4 på motsatt side, påfør lag av gips og burlap til du har matchende sider. La molden kurere fullstendig, deretter pry halvdelene fra hverandre og fjern modelleringsleiren. Du bør nå ha to matchende negative former, som kan festes sammen under støpeprosessen.

Tips og advarsler

  • Om nødvendig, sand innsiden av støpeformen slik at den er mykere. Når du går til støping, bor et hull inne i toppen av formen slik at du kan helles støpematerialet inn i den. Plasterformene må belegges i et støpefrigøringsmiddel før avstøpning begynner. < / li> Å lage identiske kopier av eksisterende objekter eller deler er en faglig oppgave, men kan også gjøres hjemme hos alle nybegynnere. Denne prosessen kalles støping, og består av å hælde et materiale som plast, gummi eller latex i en form for å herdes. For å kaste, må du imidlertid først lage en mugg som passer best til objektet du støper. Et av de enkleste støpematerialene er gips, noe som er best egnet til å kopiere leireobjekter. For å lage din egen gipsformet støpeform, følg instruksjonene i denne artikkelen.