Laboratorieprosedyre for gjenvinning av aluminium

 

Strimling og Delakering

For å resirkulere aluminium effektivt, må aluminiumet først bli ristet og kuttet i små, konsekvent store stykker, ca. 3 tommer firkantet. Smelteprosessen går mer effektiv og gjør det mulig å bearbeide flere masser av aluminium innen en gitt tid hvis brikkene har en jevn størrelse. Alle ytterligere elementer må da strippes av aluminiumet i en prosess kjent som de-lakkering. I tilfelle av en aluminiumskanne, maling, klistremerker og andre komponenter som ikke er aluminium, må det fjernes.

Den kjemiske formelen for delakking varierer etter anlegget. Generelt bør en de-lakkeringsformel være en vandig løsning sammensatt av en polyalkylenglykolpolymer og en dikarboksylsyre.

Smelte

Fordi aluminium har et slikt høyt smeltepunkt (1220 grader F eller 660 grader C) effektivt smelting av store mengder aluminium krever en enorm ovn eller en høyt konsentrert ovn som kan nå slike temperaturer. Avhengig av mengden aluminium du er resirkulering, kan du trenge et større kommersielt apparat enn det som finnes i de fleste små laboratorier.

Sett inn strippet, delakkert aluminium i ovnen. Når aluminium har nådd et smeltet væskestadium, hell aluminiumet i støpeformene. Inngangene - metallinnsatser som kan lagres midlertidig eller endret - kan være av hvilken størrelse du ønsker, så lenge de er av vanlig form, for eksempel et rektangel. Uregelmessig formede ingots vil være vanskeligere å repurpose.

Repurposing

Etter at ingots har avkjølt, flater hver med en høytrykksvals for å lage tynne ark av aluminium. Disse tynne, flade arkene vil da bli ruller av resirkulert aluminium, som kan brukes til å skape nye aluminiumprodukter. Laboratorieprosedyren for gjenvinning av aluminium innebærer en prosess med å kutte, de-lakkere, smelte og til slutt reformere aluminium til tynne ark. Aluminium har et av de høyeste metallsmeltepunktene, og er et av de enkleste metaller som resirkulerer. Det tar 95 prosent mindre energi å resirkulere aluminium enn å lage produkter fra ny aluminiummalm.