Retoriske strategier for essayskriving

  Retorikk er kunsten å bruke språk effektivt og, i moderne bruk, har en tendens til å referere spesielt til overbevisende skriving. De retoriske valgene du lager som forfatter, bestemmer hvor effektivt du kobler deg til leserne.

Hva, hvem og hvorfor

Før du begynner å skrive, er det viktig å spørre deg selv om disse tre spørsmålene. Hva er emnet ditt? Hvem har du tenkt å lese essayet ditt? Hvorfor skriver du om dette emnet for dette bestemte publikum? Disse spørsmålene omhandler de tre første overvejelsene du må forplikte deg som forfatter: emne, publikum og formål. Ditt essay vil utvikle seg forskjellig avhengig av hvordan du svarer på disse spørsmålene. Et eksempel på et økologisk oppdrett har en annen form hvis en hageklubb er publikum enn hvis en potensiell kjøper av organisk frø er publikum.

Strukturere essayen din

Du skal konstruere essayet ditt basert på hvordan du svar på de tre første spørsmålene. Imidlertid har essays generelt en introduksjon, en kropp og en konklusjon. Hovedteksten er hvor du skal ta bestemte beslutninger om strukturen. For eksempel kan du sammenligne og kontrast to ideer, skissere en prosedyre trinn for trinn eller beskrive en hendelse fra livet ditt. Essayets struktur bør gjenspeile formålet du valgte.

Samle bevis

De fleste essays forsøker å overbevise publikum om noe, om å være enig med et synspunkt, kjøpe et produkt eller godta en ide eller en teori. Å finne pålitelig bevis er viktig for å presentere et kvalitetsoppgave. Hvert punkt du gjør som ikke er felles kunnskap til publikum, bør støttes av bevis. Når du velger kilder til bruk i essayet ditt, er det også viktig å vurdere kilden. er forfatteren? Hvorfor bør du stole på henne (og derfor hvorfor skal leserne ha tillit til deg)? Er det en grunn til at forfatteren kan misrepresentere informasjon om emnet? Generelt, hvis du finner en bred konsensus på flere forskjellige kilder, Du er på vei til å presentere pålitelig informasjon.

Adressering av alternative synspunkter

Adressering av alternative synspunkter er en viktig del av essay writing. Dette gir deg mulighet til å motbevise argumentene dine motstandere kan gjøre før de selv har en sjanse til å lage dem. Å ignorere alternative synspunkter kan skape inntrykk i lesere som er klar over forskjellige synspunkter at du ikke kan nekte motstandernes argumenter.

Snakker til målgruppen din

Når du begynner å skrive essayet, er det spesielt viktig for å holde publikum i tankene. Hva vil overbevise dem om å akseptere synspunktet ditt? Forfattere bruker forskjellige toner av stemme avhengig av publikum de adresserer. Hvis du for eksempel prøver å bevare en del av våtmark, er det en følelsesmessig appell til en fuglekikkingsklubb kan være effektiv. På den annen side, hvis publikum er en lokal virksomhet som du binder for å overbevise om å støtte din innsats økonomisk, er det mer sannsynlig at en mer analytisk diskusjon av kostnadene og fordelene til selskapet er å være mer effektiv.