Måter i hvilken bokutgivelse påvirker leseferdighet

  Utgivelsen av bøker ville være meningsløst uten at en stor literat befolkning kunne lese dem. Forlagsbransjen og den lettere befolkningen samhandler synergistisk, med en fôring av den andre. Jo større den literate befolkningen, desto større etterspørsel er det for bøker; Jo mer utbredte bøker er i et samfunn, desto flere muligheter er det for folk å lese dem, og dermed øke leseferdigheten. Selv om bøker ikke er den eneste muligheten for leseferdighet eller lesing, har de vært historisk mest tilgjengelig, det mest praktiske og best egnet for grundig og meningsfylt lesing.

Historiske effekter av bøker om leseferdighet

Forutgående til Gutenbergs utvikling av trykkpressen i det femtende århundre ble alle bøker produsert for hånd. De pleide å være svært forseggjorte og verdifulle kunstverk, hvorav de fleste var i besittelse av kirker. Flertallet av befolkningen var analfabeter Med fremkomsten av masseproduserte bøker ble forlagsbransjen født, og har vokst i over 500 år. Den utbredte tilgjengeligheten av trykksaker i form av bøker, blader og aviser --- og nå elektroniske medier --- gir en konstant motivasjon for leseferdighet. I motsetning til det femtende århundre, da leseferdighet i liten grad ville ha vært lite brukt, gir en mangel på leseferdighet i store veier til personens karriere og dagligliv.

Direkte støtte

Som det er i bokutgiveres selvinteresse å ha en stor literat befolkning, er det mange forekomster av utgivere som tilbringer tid og ressurser for å bidra til å forbedre leseferdighetsgraden i allmennheten. Bokutgivere har en utmerket posisjon til å gjøre dette, da de har tilgang til bøker og bokdistributionsnettverk, en høy offentlig profil og en bestemt interesse for å fremme leseferdighet.

Bøker, leseferdighet og utdanning

Den pedagogiske systemet er lenken som forbinder bøker og leseferdighet, spesielt for folk som fortsatt er innenfor det offentlige utdanningssystemet. Bokutgivere gir lesemateriell til skolene, og barn lærer å lese. Den primære forskjellen mellom skolealder og voksne når det gjelder leseferdighet er at barna blir mer eller mindre tvunget til å lære å lese. Voksne er under ingen tvang, og dessverre bruker mange denne friheten til å la sine leseferdigheter atrofi. Ved å levere utdanningssystemet med høyverdig lesemateriell, bidrar bokutgivningsbransjen til å utvikle den litterære og utdannede befolkningsbase som er nødvendig for at et moderne og teknologisk avansert samfunn skal fungere.