Hvordan lage en negativ mold for glassfiber

 

1.

Coat objektet som du vil lage glassfiberkopier av i et mold release agent. Hvis du jobber med en myk leire skulptur, belegge du skulpturen i Krylon Crystal Clear eller en annen klar forsegler først, og la den tørke før du bruker et mold release agent. Dette vil beskytte leire.

2.

Marker skulpturens eller objektets skillelinje, fra den ene siden av basen til den andre. Ved siden av denne linjen skal du bygge opp en vegg av modellerende leire som er minst like høy som du vil at molden din skal være. På denne måten kan du trekke gipsformen fra hverandre med minimal skade.

3.

Bland sammen en liten mengde gips og vann i en bøtte til du har en kremaktig tekstur. Mal denne gipsblandingen direkte på den ene siden av skulpturen eller gjenstanden fra den ene enden av modelleringsleiren til den andre, og skape et inntrykkskåpe. La inntrykkskappen kurere i seks timer.

4. Legg til et annet lag av gips på toppen av inntrykksbelegget, og legg det til, mens det er fortsatt våt, legg til bånd av burlap over topp, slikke dem i gipset. La denne kappen tørke, og legg til et annet lag av gips og burlap over det. Fortsett på denne måten, legger gipsblanding og burlap strips, til molden din er så tykk og sterk som du vil at den skal være. Jo større støpeformen desto sterkere må det være, så du må kanskje ikke lage mange lag for en liten gjenstandsform.

Gjenta trinn 3 og 4 for Den andre halvdelen av objektet, så la hele molden kurere i seks timer.

6.

Skille formhalvdelene ved å trekke dem bort fra modelleringsleiren, fjern forsiktig halvdelene fra Ditt opprinnelige objekt. Rengjør leire rester fra innsiden av formen. Du bør nå ha to sider av en negativ mugg av det opprinnelige objektet.

7.

Forbered støpeformen for glassfiberstøping. Mal inn innsiden av hver formhalvdel, gjør et jevnt belegg som vil hjelpe til med å skille støpeformen fra støpemassen. Når malingen er tørr, bruk et muggfrigøringsmiddel som polyvinylalkohol. To lag polyvinylalkohol anbefales. Når moldutløsningen er tørr, er støpeformen klar for laminert harpiks og glassfiberstøping.

Tips og advarsler

  • For å feste begge støpehalvdelene av de to -part mugg etter at glassfiberen har herdet seg, når du har fjernet glassfiberen fra formen, sett glassfiberhalvene sammen og tetning sømmen med mer harpiks og glassfiber.
  • Fiberglass er et vanlig støpemateriale, som ofte brukes til å lage nøyaktige sikkerhetskopier av rekvisitter i scene og film, siden en prop kan lett bli skadet. Det beste materialet til å støpe glassfiber fra en negativ mugg er gips, laget av blandet gips og vann, og den beste metoden er en todelt mugg, slik at glassfiberhalvene festes i det siste trinn. For å lage din egen negative form for glassfiber, les instruksjonene i denne artikkelen.